Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Judiciar, Nr. 8/2016

ISBN/ISSN: 1582-7526
Editura: C.H. Beck
42,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 8/2016 al Curierului Judiciar este dedicat in exclusivitate Conferintei Dreptul Afacerilor 2016, a XII-a editie „Dreptul societar, dreptul fiscal si insolventa” si aduna lucrarile sustinute in al doilea si al treilea panel, respectiv „Drept fiscal” si „Insolventa”. Lucrarile din primul panel sunt publicate in Curierul Judiciar nr. 7/2016.

SCA „Piperea & Asociatii” continua traditia ultimilor 11 ani, cu editia a XII-a a Conferintei dreptului afacerilor. Prima editie a Conferintei Dreptul Afacerilor a avut loc in anul 2005. De la acea prima editie, SCA Piperea & Asociatii a organizat anual conferinta alaturi de partenerul traditional Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, cererea de informatii fiind extrem de ridicata in domeniul dreptului societar, al procedurii insolventei si al dreptului fiscal. Incepand cu anul 2009, editiile conferintelor au fost, in parte, dedicate noilor Coduri (civil si procedura civila) care au marcat si continua sa marcheze in mod semnificativ domeniul dreptului afacerilor.

Cea de-a X-a editie a fost dedicata unor teme nesupuse atentiei mediului juridic, centrate pe aspectele de noutate generate de intrarea in vigoare a noilor Coduri (civile si penale) in dreptul societar si in dreptul insolventei si a avut onoarea de a fi organizata de Editura C.H. Beck in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept cu participarea asociatiei Henri Capitant, una dintre cele mai prestigioase ONG-uri din mediul juridic international.

Editia XI-a – Insolventa pe aripi de vant a fost in consonanta cu schimbarile legislative survenite in practica judiciara din ultimul timp, care a depasit de mult granitele insolventei, trecand in „zonele” concurentei, protectiei consumatorilor si chiar ale penalului.
Anul acesta, Conferinta Dreptul Afacerilor 2016 – Dreptul societar, dreptul fiscal si insolventa – a avut in centrul dezbaterilor aspectele de noutate din viata societatilor confruntate si anul acesta cu o noua modificare masiva a legislatiei, de data aceasta cea din domeniul fiscal – intrarea in vigoare la 1 ianuarie 2016 a Noului Cod fiscal si a Noului Cod de procedura fiscala.
Organizata in mod traditional in parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, Conferinta Dreptul Afacerilor 2016 a avut placerea de a gazdui ca lectori reputati specialisti, cadre didactice si practicieni in Dreptul Afacerilor (judecatori, avocati, practicieni in insolventa, specialisti bancari) atat din Bucuresti, cat si din tara.

Organizatori
SCA Piperea & Asociatii
Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept
Editura C.H. Beck
Lectorii au prezentat lucrarile intr-un spatiu academic, temele avand un pronuntat caracter practic.
Panel II. Drept fiscal
Adrian MANIUTIU: Fiscalitatea intre (i)moralitate si (i)legalitate
Adrian BENTA: Traducerea limbii fiscale in limba romana si anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Vasile-Cosmin NICULA: Controlul preturilor de transfer in Romania
Gheorghe PIPEREA, Daniel SANDU: Taxare inversa cu TVA. Facilitati de TVA la vanzare in programul „Prima Casa”. „De-registrarea” ca platitor de TVA
Panel III. Insolventa
Alexandru DIMITRIU: Aspecte inedite cu privire la reorganizarea judiciara
Marcela COMSA: Reorganizarea judiciara si ajutorul de stat
Alexandru RATOI-PARVU: Insolventa vs Darea in plata
Ca in fiecare numar, revista cuprinde un Index alfabetic si un Index legislativ care constituie veritabile instrumente de lucru pentru cititor.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 nov. 2016
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini44
Tip copertaRevista