Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 7/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 7 al revistei Curierul fiscal puncteaza cateva aspecte importante in practica fiscala si contabila, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.
•    Infocurier
- Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 19 iunie 2017 -  21 iulie 2017
- Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 19 iunie 2017 - 21 iulie 2017
•    Impozite directe
Articolul semnat de Daniel Jinga (Associate Manager, Global Mobility Services,KPMG Romania) si Ioana Gheorghe (Asisstant, Global Mobility Services, KMPG Romania) ne prezinta perspectiva recompensarii angajatilor chiar si pe perioada vacantelor, aspecte ce implica si impozitari sau deduceri diferite.
Delia Stoian (avocat) ne surprinde ca de fiecare data cu un articol amplu, explicativ si exemplificativ in ceea ce priveste sediul permanent si ceea ce inseamna acesta conform legislatiei fiscale din Romania.
•    Impozite indirecte
Cum ne afecteaza definirea bunului imobil din perspectiva TVA? Iata o intrebare la care ne raspunde Mihaela Hampu-Curca (Manager Tax Advisory, Mazars), ce ne atrage atentia la incadrarea corecta a serviciilor prestate in legatura cu bunurile imobile, precum si la practica autoritatilor fiscale in materie.
•    Procedura fiscala
Horatiu Sasu (Jurist, Consultant in afaceri) ne prezinta o alta parte a principiului legalitatii in materie fiscala, dupa cum ne-a obisnuit, prezentand aspectele practice pe care le-a intalnit in lupta cu autoritatile.
•    Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr., judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna aceasta doua decizii a ICCJ ce privesc urmatoarele aspecte:
1. Penalitatea prevazuta in cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera. Obligatiile societatii/societatilor operatoare.
2. Impozitul pe profit aferent cheltuielilor cu dobanzi si diferente de curs valutar. Impozit pe profit aferent cheltuielilor de transport.
- Jurisprudenta CJUE
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei16 aug. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini36
Tip copertaRevista