Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 6/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 6 al revistei Curierul fiscal intampina vara cu o serie de articole ample, dezbateri pe seama temelor de actualitate in domeniul fiscalitatii si contabilitatii atat pe plan national, cat si la nivel european. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.
•    Infocurier
-    Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada perioada
-    Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada
•    Impozite directe
Delia Stoian (avocat) readuce in prim-plan microintreprinderile si impozitul aplicabil acestora, oferind explicatii necesare si utile. In numarul 6 ne este prezentata a doua parte a articolului „Impozitul pe veniturile microintreprinderilor”, de aceasta data accentul fiind pe partea contabila a acestui domeniu.
•    Dreptul afacerilor
Andreea Judy (Associate Manager KPMG Romania) si Niculae Done (Tax Senior Partner KPMG Romania) ne explica noutatile aduse OMFP nr. 1802/2014 in ceea ce priveste tratamentul contabil al stimulentelor acordate la incheierea sau la renegocierea unor contracte – leasingul operational.

Implementarea actiunii 13 BEPS in Romania  ne este prezentata de Ramona Chitu (Tax Manager al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax)  si Andreea Savanecu (Junior Tax Consultant al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax).

In ceea ce priveste schimbul automat de informatii la nivelul Romaniei , Ionut Mastacaneanu (Director, Servicii de Fiscalitate) si Georgiana Calinovici (Senior Consultant, Servicii de Fiscalitate) propun o analiza a acestuia intre conservatorism si predictibilitate.
•    Procedura fiscala
Ciprian Paun (Avocat, Paun Ciprian Law Office, Baroul Cluj) si Diana Feldrihan (Avocat, Paun Ciprian Law Office, Baroul Cluj) ne prezinta faptul ca obiectivul principal si punctul tinta al modificarilor in ceea ce priveste schimbul automat obligatoriu in domeniul fiscal au fost grupurile de intreprinderi multinationale care isi desfasoara activitatea in tari diferite.
Ce intelegem prin domiciliu al persoanei fizice din perspectiva Codului de procedura fiscala si din perspectiva dreptului comun? Este intrebarea la care doamna Nadia Anitei (prof.univ.dr.) ne raspunde intr-un articol amplu si explicit.
•    Ghidul fiscal aduce rezlvarea a doua situatii: una privind creditul fiscal aferent cheltuielilor cu sponsorizarea, iar cealalta factura cu TVA 19 % sau fara TVA.
•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr., judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna aceasta o hotarare importanta in materie: Taxa pe valoarea adaugata. Situatia subventiei pentru gigacalorie.
- Jurisprudenta CJUE: nasterea datoriei vamale; sustragere de sub supravegherea vamala; neexecutarea uneia dintre obligatiile care rezulta din utilizarea unui regim vamal; distrugerea totala sau pierderea irecuperabila a marfii dintr o cauza ce tine de natura marfurilor sau in urma unui caz fortuit ori de forta majora.
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei24 iul. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini48
Tip copertaRevista