Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, Nr. 6/2011

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 23,90 RON
21,51 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Luna iunie a debutat in forta cu acte normative cu privire la organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare. Restructurare, reorganizare, reforma sau doar concediere din ratiuni de politica bugetara? Viitorul ne va da raspuns. Sa speram ca modificarile adoptate vor avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale, o conditie esentiala pentru o relaxare fiscala viitoare.

Tot ca modificare fiscala de la ultima noastra intalnire, modificare ce merita mentionata, este si prevederea expresa in ordinul cu privire la solutionarea deconturilor cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare a posibilitatii solicitarii de catre contribuabili ca suma negativa de TVA aprobata la rambursare sa se poata compensa cu alte obligatii fiscale ale contribuabilului.

De asemenea, s-a aprobat si legiferat, in sfarsit, taxarea inversa pentru livrarile la intern de cereale si plante tehnice (conform listei prevazute in O.U.G. nr. 41/2011), urmarindu-se in special combaterea evaziunii fiscale in acest domeniu.

S-a ingreunat putin si s-a conditionat inregistrarea in scopuri de TVA, ca urmare a stabilirii unor criterii ce se iau in calcul la aprobarea inregistrarii.
 
Detalii tehnice
Data aparitiei29 iun. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista