Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, Nr. 2/2012

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
24,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ce ne-a adus pana acum anul 2012? Guvern nou, legislatie fiscala noua, legislatie noua privind taxa auto, o noua vizita a FMI, zapada (chiar prea multa si inegal repartizata in tara). Ce ne poate aduce? Poate o crestere de salarii, alegeri, o crestere a nivelului de trai (din cele trei doar alegerile sunt sigure). Totusi, cum domeniul nostru este fiscalitatea, ne vom opri asupra reglementarilor cu impact in domeniul fiscal.


Chiar daca am fost luati de val (sau mai bine zis de viscol) nu trebuie sa neglijam ca intre doua – trei valuri de ninsoare si o schimbare de guvern au avut loc modificari sau completari importante ale legislatiei fiscale. Astfel, a fost publicata O.G. nr. 2/2012 in vederea modificarii Codului de procedura fiscala (aspecte importante vizate de aceasta sunt cele referitoare la cooperarea administrativa in domeniul fiscal la nivel european, drepturile si obligatiile contribuabililor si organelor fiscale, modificarea legislatiei in vederea activitatii de administrare a creantelor fiscale). De asemenea, un loc important in cadrul legislatiei publicate in Monitorul Oficial in ultima perioada, il ocupa H.G. nr. 50/2012 pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice de aplicare a Codului fiscal (cu modificari si completari ale prevederilor fiscale referitoare la impozitele si contributiile reglementate de codul fiscal, mai putin impozitul pe veniturile microintreprinderilor). Nu trebuie sa uitam ca au fost emise multe acte normative referitoare la declaratii, sumele care se platesc intr-un cont unic, aspecte privind rezidenta fiscala. Deci, putem spune ca pana acum anul 2012 nu a fost sarac din punct de vedere al reglementarilor fiscale.


In paginile revistei, atat in acest numar, cat si in numerele urmatoare vom dezbate pe larg aspectele de noutate fiscala mentionate, precum si multe alte aspecte mai mult sau mai putin controversate din fiscalitate.
Redactia

Detalii tehnice
Data aparitiei02 mar. 2012
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista