Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economics

ISBN/ISSN: 978-606-39-0860-6
Pret de coperta: 89,00 RON
80,10 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Lucrarea abordeaza conceptul standardizarii contractuale dintr-o perspectiva larga, dincolo de limitele instituite in dreptul intern. Adaptand cu succes realitatile economice paradigmelor dreptului afacerilor, lucrarea prezinta un caracter practic sporit, precum si un punct de plecare in adaptarea la noile exigente in materie de drept si economie.
 
Lucrarea Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economics cuprinde noua mari capitole structurate in trei parti. Prima parte ofera o analiza preliminara a contractului din punct de vedere juridic si o introducere in mecanismele economice prezente in standardizarea contractelor in afaceri. A doua parte paseste in sfera internationala, oferind o perspectiva larga a contractului standard in dreptul international si european. Aceasta parte reuneste valoroase opinii ale marilor specialisti din dreptul american si din dreptul continental. Lucrarea culmineaza cu cea de-a treia parte, dedicata contractului standard in dreptul roman. Mecanismele prezentate si chestiunile abordate in primele doua parti conduc spre aceasta analiza temeinica a contractului standard, avand aptitudinea sa ridice probleme si sa propuna solutii viabile in cuprinzatorul context al standardizarii contractelor.
 
Valorificand o ampla bibliografie nationala si straina, lucrarea este apta sa ofere o sursa consistenta de idei si opinii. Autorul isi motiveaza afirmatiile folosindu-se de referinte importante ale stiintelor juridice si economice pe plan global, oferind, in acelasi timp, si o privire critica asupra unor aspecte desuete sau dificil de pus in practica. De asemenea, lucrarea se bucura de un set vast de jurisprudenta, atat a instantelor romanesti, cat si a instantelor din alte state sau de pe alte continente. De asemenea, jurisprudenta instantelor europene a fost valorificata prin argumente si comentarii valoroase, oferind o perspectiva atractiva unui subiect atat de important in realitatea actuala.

Lucrarea Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economics se adreseaza profesionistilor in drept, in special practicienilor in dreptul afacerilor, oferind opinii si propunand solutii in diferite aspecte ale obiectului din studiul elaborat. De asemenea, existand o legatura indisolubila intre drept si economie, lucrarea reprezinta un instrument util atat pentru domeniul juridic, cat si pentru domeniul economic, fiind relevant practicienilor din ambele specializari.

Despre autor
Dan-Adrian Caramidariu - asistent universitar doctor la Facultatea de drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara; avocat in Baroul Timis

Detalii tehnice
Data Aparitiei31 dec. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini540
Dimensiune145x205 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Romanian Company Law. A Handbook - Lucian Bercea
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Teoria si practica dreptului parlamentar autor Cristian Ionescu

Teoria si practica dreptului parlamentar

Examen de practica jurisdictionala a Curtii Constitutionale
120,00 RON 108,00 RON
-15%
In curand
Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile _ Teodor Manea, Giulia Sologon

Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile

Aspecte de doctrina si practica judiciara
55,00 RON 46,75 RON
NOU
Recursul in casatie in procedura penala romana-Versavia Brutaru

Recursul in casatie in procedura penala romana

Repere istorice. Actualitate
45,00 RON 40,50 RON