Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Constitutionalizarea dreptului

ISBN/ISSN: 978-606-39-0728-9
36,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea de fata este rodul unei incercari de explicare a procesului de constitutionalizare a dreptului.
Cadrul formal a fost doctoratul sustinut la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept, sub indrumarea domnului prof. univ. dr. Ioan Muraru, fata de care sunt recunoscator si caruia ii multumesc. De asemenea, multumiri se cuvin, pentru evaluarile critice necesare, domnilor profesori care au facut parte din comisia de doctorat.
A doua editie a cartii vine la o distanta apreciabila, de cinci ani, dupa ce am recitit si am ascultat alte opinii despre tema si modul in care a fost tratata.
Adept al credintei ca un demers de cercetare trebuie sa reziste un interval de timp rezonabil, nedepinzand in mod direct de modificarile legislative, oricum mult prea dese pentru a intra in constiinta actorilor implicati, incurajat de stabilitatea normelor constitutionale, am ales sa folosesc jurisprudenta si evolutia actelor normative infraconstitutionale doar ca exemplu, dintr-o perspectiva limitata din punct de vedere istoric.
Constitutionalizarea dreptului este complexa si, desigur, ramane o tema deschisa. In acord cu dezvoltarea societatii, ca proces, se poate manifesta in noi domenii ale dreptului sau in aceleasi materii, dupa o reconsiderare a practicii instantelor de contencios constitutional.
 
 
Volumul „Constitutionalizarea dreptului”, semnat de Mihai Lupu, vine in intampinarea celor care vor sa aprofundeze aparitia fenomenului constitutionalizarii dreptului in viata juridica si dezbate complexitatea acestuia si stabilirea implicatiilor asupra sistemului de drept, scotand in evidenta efectele legii fundamentale in toate ramurile de drept.
Lucrarea este impartita in sapte mari capitole, fiecare atingand o sfera de interes. Astfel, gasim informatii complete despre conceptul de constitutionalizare, despre legaturile si contradictiile dintre Constitutie si lege, precum si despre procesul in sine, si anume infaptuirea justitiei din perspectiva constitutionalizarii.
Nu in ultimul rand, autorul ne prezinta ramurile de drept in care se manifesta constitutionalizarea in Romania, precum dreptul procesual, civil, financiar-fiscal, administrativ, al muncii si al asigurarilor sociale.

 Luciana Raducanu

Detalii tehnice
Data aparitiei09 dec. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini204
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-40%
Memorandum pentru pace - Vespasian Pella

Memorandum pentru pace

Protectia pacii prin dreptul intern
40,00 RON 24,00 RON