Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Atributiile politiei romane

ISBN/ISSN: 978-606-673-462-2
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pornind de la premisa ca Politia, sub denumirile diferite pe care le-a purtat, caracteristice epocilor in care au fost create, a avut un rol esential de-a lungul istoriei milenare a romanilor, lucrarea realizeaza o abordare pe patru directii a atributiilor acestei institutii.

O prima directie abordata a fost cea a evolutiei istorice a institutiei si a atributiilor acesteia pana in anul 1989, tinand seama ca institutiile statului, inclusiv Politia, au pentru fiecare etapa configuratia determinata de influenta realitatilor istorice ale epocii respective.

Demersul stiintific initiat a fost continuat, potrivit celei de-a doua directii de abordare, prin prezentarea transformarilor intervenite in organizarea ministerului de interne, a Politiei Romane si a atributiilor acesteia, dupa anul 1989.

O a treia directie de abordare vizeaza identificarea principalelor activitati si atributii ale politiei la nivelul unor state membre ale Uniunii Europene, a altor state europene, dar si in raport cu alte state situate in afara continentului european, precum si stabilirea cadrului legal si institutional al cooperarii europene si internationale.

Fenomenul globalizarii, manifestat pregnant in toate domeniile de activitate, a acaparat si mediul criminalitatii, ajungandu-se la ceea ce literatura de specialitate numeste criminalitatea organizata transfrontaliera, care reuneste retele criminale din intreaga lume.

Analiza evolutiei, structurii si atributiilor Politiei Romane, prezentarea activitatii institutiilor similare din alte state ale lumii, intensa cooperare regionala si internationala au relevat necesitatea formularii unor concluzii si a propunerilor de lege ferenda privind perfectionarea cadrului legislativ referitor la atributiile Politiei Romane, acestea constituind, totodata, si cea de-a patra directie de abordarea acestei institutii, comparativ cu Politia Locala.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 ian. 2015
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini490
Tip copertaCarte brosata