Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Analele Universitatii din Bucuresti - Seria Drept, Nr. IV din 2010

ISBN/ISSN: 1011-0623
Editura: C.H. Beck
37,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul IV/2010 al Analelor Universitatii din Bucuresti debuteaza la rubrica Profesori invitati cu articolul dlui prof. Boštjan M. Zupančič privind rolul judecatorului constitutional in interpretarea si aplicarea contractului social din care ii derivă puterea si autoritatea: Constitutia.


Rubrica de Doctrina cuprinde o serie de prelegeri sustinute de dr. Camelia Bogdan, asist. univ. drd. George Cristinel Zaharia si drd. Florentina Dragomir in cadrul Conferintei nationale Codul penal 2009 – intre continuitate si noutate, organizata in 11 si 12 septembrie 2009 de Scoala Doctorala a Facultatii de Drept si de Centrul de Drept penal, ce a facut parte din cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, pe teme precum propuneri privind incriminarea, prevenirea si combaterea faptelor de spalare a banilor, incriminarea traficului de persoane in noul Cod penal si infractiunile de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si conflictul de interese in noul Cod penal. Rubrica mai cuprinde: articolul conf. univ. dr. Cristian Mitrache privind temeiurile extradarii în Codul penal roman in vigoare si in noul Cod penal,  articolul prof. univ. dr. Dana Apostol Tofan privind accesul la judecator în domeniul urbanismului, articolul asist.univ.dr. Andrei Zarafiu privind raspunderea patrimoniala a Statului si actiunea civila pentru repararea pagubei in cazul privarii de libertate pe nedrept si articolul prof.drd. Manole Popa privind grupurile de societati în dreptul comercial francez.


La rubrica Tineri cercetatori,  masterand Roxana Nastase (Osiac) realizeaza o analiza a principalelor schimbari aduse de Tratatul de la Lisabona in domeniul politicii comerciale comune europene, in special in ceea ce priveste negocierea si incheierea acordurilor comerciale internationale.

Detalii tehnice
Data aparitiei01 ian. 1970
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini136
Tip copertaRevista