Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista de drept comercial, Nr. 3/2011

ISBN/ISSN: 1220-8515
Editura: Lumina Lex
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Revista de drept comercial, nr. 3/2011 cuprinde LEGEA PROFESIEI DE AVOCAT Nr. 51/1995 din 7 iunie 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat Republicata in M. Of. nr. 98 din 7 februarie 2011.

In Revista de drept comercial sunt tratate cele mai actuale probleme care intereseaza domeniul comercial, de catre distinsi profesori universitari, magistrati, avocati, specialisti.

Veti gasi:
*PROBLEME privind:dreptul comercial; dreptul comertului international; dreptul fiscal;dreptul afacerilor; dreptul bancar; dreptul maritim;
*JURISPRUDENTA COMERCIALA romana si straina, comentata si necomentata;
*MEDALIOANE deosebit de interesante privind domeniul comercial, piata, viata judiciara etc.;
*BIBLIOGRAFIE in care sunt prezentate succint lucrari juridice;
*RECENZII, simpozioane, varia;
*LEGISLATIE.

Cu o aparitie neintrerupta de 20 ani, Revista de drept comercial este in prezent cea mai prestigioasa si solicitata puiblicatie de drept comercial din Romania.

CUPRINS

LEGISLATIE - PROFESIA DE AVOCAT
LEGE Nr. 51/1995 din 7 iunie 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat Republicata in M.Of. nr. 98 din 7 februarie 2011

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA
Dr. Emanuel Albu – judecator la Sectia de contencios administrativ
si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
— Societate comerciala. Hotarare a guvernului de atestare a domeniului public. Necesitatea ca statul si unitatile administrativ-teritoriale sa dovedeasca modul legal in care bunurile au intrat in domeniul public (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 5487 din 9 decembrie 2010)
— Achizitii publice. Decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. Actiune in justitie. Instanta competenta (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 4942 din 11 noiembrie 2010)
— Societate comerciala. Finantare nerambursabila din fonduri SAPARD. Cheltuieli neeligibile. Act de constatare. Termen de prescriptie (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 4717 din 2 noiembrie 2010)
— Societate comerciala care nu s-a inscris in procedura de selectie pentru acordarea unei licente de utilizare a frecventelor radio, reglementata prin HG nr. 61/2008. Actiune care vizeaza anularea acestei hotarari a guvernului. Interes (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 4595 din 28 octombrie 2010)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL CRAIOVA
Dr. Nicoleta Tandareanu, Judecator la Curtea de Apel Craiova, Presedinte Sectia Comerciala
— Obligatia de a face. Caracter evaluabil. Instanta competenta (Decizia nr. 31 din 23 februarie 2010. Curtea de Apel Craiova. Sectia Comerciala)
— Obligatia de a face – obligatia de ridicare a unor cabluri de fibra optica amplasate pe terenul reclamantei (Decizia nr. 1410 din 27 aprilie 2010. Dosarul nr. 1402/101/2009. Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sectia comerciala)
— Obligatia de a face – obligatia de a respecta un contract de credit (Decizia nr. 160 din 7 iulie 2010. Dosarul nr. 218/63/2010. Curtea de Apel Craiova. Sectia comerciala)
— Obligatia de a face – obligatia de rebransare la reteaua de energie electrica (Decizia nr. 963 din 23 septembrie 2010. Dosarul nr. 1990/54/2010. Curtea de Apel Craiova. Sectia comerciala)
— Obligatia de a face. Obligatia de reparare a unui gard (Decizia nr. 21 din 14 ianuarie 2010. Curtea de Apel Craiova. Sectia civila si pentru cauze cu minori si de familie)
— Obligatia de a face. Obligatia societatii bancare de a intocmi documentatia necesara restituirii sumei depuse, sub regimul comunist, pentru a dobandi un autoturism (Decizia nr. 197 din 7 octombrie 2010. Dosarul nr. 661/95/2010. Curtea de Apel Craiova. Sectia comerciala)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL BUCURESTI
Mihaela Ioana Barna Prisacaru, judecator, Presedinte Sectia a VI-a Comerciala a Curtii de Apel Bucuresti
— Cambia. Opozitia la executarea cambiala. Exceptiile cambiale. Intoarcerea executarii (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 860 R/8 iunie 2010)
— Fapte de comert. Scrisoarea de garantie bancara. Fapta de comert obiectiva (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 956/07.07.2010).

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL CLUJ
Liviu Ungur, judecator la Curtea de Apel Cluj
— Anulare hotarare A.G.A. (Curtea de Apel Cluj, Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal, decizia civila nr. 135 din 19 Iunie 2008)
— Judecatorul delegat. Regimul solutionarii cererilor de inscriere de mentiuni in registrul comertului (Curtea de Apel Cluj, Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal, decizia civila nr. 136 din 19 Iunie 2008)
— Litigiu comercial. Dreptul la un proces echitabil. Cauzele de nulitate a hotararii AGA. Rolul judecatorului in litigiile comerciale (Curtea de Apel Cluj, Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal, decizia civila nr. 199 din 23 octombrie 2008)

DOCTRINA – (studii, comentarii, note) –
Profesor univ.dr. Nicoleta Diaconu
Cadrul juridic privind asigurarea de raspundere civila auto in Uniunea Europeana
Profesor univ.dr. Dragos-Alexandru Sitaru
Consideratii privind INCOTERMS 2010 (II)
Profesor univ.dr. Dumitru Mazilu - Presedintele Comisiei
Natiunilor Unite pentru Drept Comercial International
(1998-1999)
Gestionarea fondurilor necesare pentru continuarea si finalizarea proiectelor PHARE "Pologne et Hongrie – aide à la restructuration economique"
Conferentiar univ. dr. Emanuel Albu
Societate comerciala. Dreptul salariatilor de a achizitiona o cota parte din actiunile detinute de stat. Marja de apreciere a Guvernului si limitele controlului judecatoresc
Octavia Radulescu, Avocat - Barcelona – Spania
Alex Lazar, Avocat - Barcelona – Spania
Dr. Octavian Radulescu, Notar Public - Bucuresti
Despre valabilitatea actelor de dispozitie efectuate intr-un stat strain avand ca obiect bunuri imobile situate in alta tara
Conferentiar univ. dr. Lucian Bernd Sauleanu
Societatea cu raspundere limitata. Convocarea adunarii generale a asociatiilor
Iulia Vucmanovici, Avocat - Baroul Constanta
Consecinta neindeplinirii, in regimul noului Cod de procedura civila, a procedurii concilierii prealabile in litigiile comerciale
Lector univ.drd. Mirela Georgiana Sabau
Consideratii despre convocarea adunarii generale

Detalii tehnice
Data aparitiei15 mar. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini192
Tip copertaCarte brosata