Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic al societatilor de investitii

Autor: Dragos Calin
ISBN/ISSN: 978-606-678-915-8
Editura: Hamangiu
52,98 lei
47,68 lei
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea abordeaza o tema grea a pietei de capital, dar, in acelasi timp, provocatoare, iar o monografie dedicata actorilor principali ai acestei piete, societatile de investitii, prezinta un deosebit interes atat in spatiul juridic, cat si in cel economic romanesc.

In acest sens, societatile de investitii sunt studiate atat din punct de vedere al evolutiei, al delimitarii de alti investitori institutionali ce functioneaza pe piata de capital romaneasca, precum si prin raportare la normele speciale si cele generale care coordoneaza organizarea si functionarea acestor investitori. O analiza a dublei lor calitati, de emitent de valori mobiliare si de detinator de valori mobiliare emise de alte entitati ne ofera posibilitatea descoperirii asemanarilor si deosebirilor dintre acestea si alte societati pe actiuni.

Interesul studiului este sustinut si printr-o analiza detaliata a organizarii si functionarii Autoritatii de Supraveghere Financiara, a actelor emise de aceasta, a competentei de reglementare, autorizare, supraveghere si control a pietei de capital din Romania si a instrumentelor si entitatilor specifice acesteia, precum si a procedurii de control a actelor emise de C.N.V.M. si AS.F., dar mai ales prin fundamentarea opiniilor autorului, practician cu mare experienta in domeniu, pe o bogata jurisprudenta, formata atat la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar si la nivelul instantelor din teritoriu care au solutionat o serie de litigii izvorate din dreptul societar.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 26 mar. 2014
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 492
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa

Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila
38,53 lei 34,67 lei
Indisponibila
Imagine Tratat de contencios fiscal