Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent

ISBN/ISSN: 978-606-27-1314-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 50,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Regimul juridic al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent reprezinta teza de doctorat a doamnei Andreea-Teodora Stoica (Stanescu), coordonata de catre doamna prof. univ. dr. Smaranda Angheni. Teza a fost sustinuta public la data de 25 iunie 2010, in cadrul programului de doctorat in domeniul stiintelor juridice organizat de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Pentru atingerea scopului cercetarii, desfasurarea de activitati economice in mod independent a fost analizata din trei perspective: perspectiva cronologica, perspectiva pozitivista si perspectiva comparatista. Perspectiva cronologica a avut ca finalitate identificarea actelor normative care au reglementat desfasurarea de activitati economice in mod independent, incepand din perioada intrarii in vigoare a Codului comercial si pana in prezent. Pe baza acestora a fost realizata o prezentare generala a formelor de organizare care au putut fi alese, de-a lungul timpului, pentru desfasurarea de activitati economice in mod independent. Perspectiva pozitivista a avut ca finalitate cercetarea cadrului normativ actual in materia desfasurarii de activitati economice in mod independent, in vederea configurarii formelor de organizare ce pot fi alese in acest scop. Cele trei forme de organizare reglementate de O.U.G. nr. 44/2008 – persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala si intreprinderea familiala – au fost supuse analizei pentru conturarea unei imagini de ansamblu a vietii juridice a fiecareia dintre ele, dar si pentru identificarea elementelor comune, respectiv a diferentierilor ce exista intre acestea. Analiza pozitivista are in vedere legislatia actualizata la momentul sustinerii publice.

Perspectiva comparatista a avut ca finalitate identificarea actelor normative care reglementeaza, in prezent, desfasurarea de activitati economice in mod independent, in dreptul altor state, precum si a formelor de organizare ce pot fi alese in acest scop.Detalii tehnice
Data Aparitiei19 iul. 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini700
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Societatile comerciale offshore

Intre optimizare si evaziune fiscala
45,00 RON 40,50 RON
-15%
Indisponibila
Dreptul urbanismului. Practica judiciara

Pachet Dreptul urbanismului. Practica judiciara

I. Planuri urbanistice, avize, certificate de urbanism II. Autorizatia de construire
110,00 RON 93,50 RON
Indisponibila
Codul administrativ. Actualizat la 10 iulie 2019

Codul administrativ actualizat 10.07.2019

editie ingrijita si adnotata de Ovidiu Podaru
29,00 RON 26,10 RON