Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Recenzii produs pentru Fise de drept civil

Scrieti recenzia dvs
  • Numai clientii inregistrati pot scrie recenzii
*
*
Slab
Excelent
Recenzii existente
M
As dori un extras.
{Editura Hamangiu
Buna ziua,

gasiti un extras din lucrarea Fise de drept civil in link-ul http://bloghamangiu.ro/wp-content/uploads/2016/04/Fise-drept-civil_extras.pdf
}
Laurentiu | 20.04.2016 20:54
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (2/3)
aparitie
Cand va aparea cartea? Inceputul lunii mai sau pe la sfarsit? Se stie ceva?
Sabin | 26.04.2016 18:10
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
raspuns
Imi puteti da, va rog, un raspuns la intrebarea adresata anterior?
{Editura Hamangiu,

Buna ziua,
cartea Fise de drept civil, va veni din tipar in a doua jumatate a lunii mai.
Cu respect,
Echipa Hamangiu}
Sabin | 09.05.2016 09:41
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (2/1)
Apariția spectaculoasa
Se pare ca echipa Hamangiu nu e foarte onesta in declarații !! Ați promis apariția in a "doua jumatate" a lunii mai ! Dupa cum pot observa aici am tot crezut ca macar ultima zi din luna e considerată a fi de Dvs. ultima zi din mai, dar se pare ca acum a fost modificata data in Iunie, probabil va fi modificata in August !! Nu am inteles reclama asta cu 4 luni înainte "precomanda"" rezerva" ! In fine o sa anulez si gata o zi buna echipa Hamangiu !! Fii mai cinstita in declarații ca noi muritorii suntem mai creduli !

{Buna ziua,
Să știți că noi suntem primii cărora ne pare rău dacă nu reușim să publicăm cărțile la termenele estimate, mai ales dacă le și anunțăm public, tocmai pentru că suntem conștienți că cititorii și clienții noștri își fac planuri în funcție de informațiile pe care le oferim noi. Trebuie să știți, însă, că și noi estimăm, la rândul nostru, termenele de apariție împreună cu autorii și, de regulă, anunțăm cărțile cu o lună – o lună și jumătate înainte.
Pe de altă parte, scrierea și revizia unei cărți este un proces complex (mai ales în cazul unei cărți care integrează instituții din tot dreptul civil) și se întâmplă ca durata acestui proces să nu poată fi estimată întotdeauna cu exactitate. Chiar și așa, un autor și un editor care își respectă cititorii nu vor trimite niciodată o carte în tipar, decât atunci când sunt siguri de forma și de conținutul ei.
Ne cerem scuze pentru lipsa de onestitate și ne pare sincer rău dacă vom pierde un cititor.

Mult succes la învățat și toate cele bune!
Doru Pădurariu, directorul Editurii Hamangiu}
Patric | 24.05.2016 16:48
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (3/0)
Intrebare
Se poate estima o data pentru aparitie? Multumesc!
Marius-Georgel | 26.05.2016 23:05
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (2/0)
nu asa se face
raspunsuri de genu:
"Buna ziua,
cartea Fise de drept civil, va veni din tipar in a doua jumatate a lunii mai."
te fac sa crezi ca e terminata cartea si e deja in tipare... mai bine puneti o data realista... nu mutati de la luna la luna... asa apare la anu la fel cum s-a intamplat cu Procedura Civila de Boroi...

{Buna ziua,

Raspunsul foarte exact dat intr-un comentariu anterior, avea la baza o stare de fapt la data respectiva. Materialul pentru "Fise de drept civil" era lucrat si astepta aprobarea finala sa plece in tipar, insa Domnul profesor Boroi a dorit sa restructureze anumite aspecte ale lucrarii si fiind tratate materii  ale dreptului civil din toti anii de studiu, dureaza. In acest moment asteptam de la domnul profesor modificarile de la “contracte” pentru a putea trimite cartea in tipar.  
Cu respect,
Echipa Hamangiu}
Valentin | 30.05.2016 18:35
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Recomandare
Sugerez a se discuta cu autorul si a stabili macar luna exacta a aparitiei. Cititorii merita un minim de respect... daca se stabileste luna iunie 2017, macar ne putem evalua optiunile in mod corect.
Ar fi de dorit sa nu se repete povestea cu aparitia cartii "Drept procesual civil"...
Elena | 31.05.2016 15:41
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (3/0)
Nr fise?
Imi puteti trimite va rog un numar estimativ de fise?

{Editura Hamangiu,
Buna ziua,
In lucrarea "Fise de drept civil" sunt 32 de fise impartite pe materii astfel: Partea generala – 6, Drepturi reale principale –  6, Obligatii – 5, Contracte – 8, Succesiuni – 3, Familie – 4.
Cu respect,
Echipa Hamangiu}
Silvia | 03.06.2016 15:23
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (2/0)
Estimare aparitie
Buna ziua, totusi cartea cand apare, sau mai bine spus apare in luna iunie, sau ne putem lua gandu.Totusi pt unii dintre noi o estimare decenta este importanta ,deoarece am putea sa ne programam invatu si in functie de data aparitiei.
O zi buna!Astept un raspuns sincer.
Mircea | 09.06.2016 14:46
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Status data aparitie
Buna ziua! Aveți noutăți cu privire la data apariției?

{Editura Hamangiu,
Buna ziua,
cartea "Fise de drept civil", se va gasi in librarii incepnad cu 27 iunie.
Spor la invatat!
Echipa Hamangiu}
Dorina | 09.06.2016 16:06
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Intr-un final
Am vorbit cu cei de la Hamangiu, cartea a fost trimisa spre tiparire. Tor ei mi-au spus ca dupa data de 20 iun (dar in saptamana 20 - 27 iun) va aparea cartea.

Mai multa comnicare pe site nu strica. Pareti neseriosi, desi stiu ca prof. a cerut cartea inapoi din cauza unor modificari legislative. Deci nimeni nu e vinovat (decat puterile statului, probabil :))) ) pentru intarziere.

{Editura Hamangiu,

Stimați Cititori,
Într-un final a plecat spre tipar ultimul volum din pachetul de fișe pentru admiterea în magistratură și avocatură – FIȘELE DE DREPT CIVIL. Cartea va fi disponibilă în librării începând de luni, 27 iunie 2016.
Știm că aceste fișe sunt așteptate de cei care se pregătesc acum pentru licență și pentru admiterea în magistratură, avocatură sau notariat și ne pare rău pentru repetatele amânări ale datei de apariție.
S-a dovedit, însă, că integrarea într-o singură carte și într-un format unitar a tuturor materiilor care se predau în trei-patru ani de facultate a fost un demers mai dificil decât l-am anticipat noi. Profesorii Gabriel Boroi și Mona Maria Pivniceru au restructurat și rescris (de mai multe ori) părți întregi din lucrare, pentru a o face cât mai clară și accesibilă tuturor celor „care doresc să pătrundă în logica și mecanismele juridice ale principalelor instituții aparținătoare dreptului civil”.  
Față de varianta inițială, recent au mai fost adăugate și cele câteva instituții introduse în tematica de admitere la barou pe 2016, precum exproprierea și uzucapiunea.
În final, ne-a ieșit un volum dens, dar sintetic (816 pagini), care sperăm să fi meritat așteptarea. Regăsiți un fragment pe blogul editurii la http://bloghamangiu.ro/wp-content/uploads/2016/06/Fi%C8%99a-nr.-22-CONTRACTUL-DE-MANDAT-extras-din-Fi%C5%9Fe-de-drept-civil.pdf

Vă mulțumim tuturor pentru înțelegere și vă dorim mult succes!
Echipa Hamangiu }
Mihai | 15.06.2016 16:37
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (2/0)
aparitie carte
Buna! Cand apare aceasta carte pe site? Am inteles ca din 27.06.2016 va fi in librarii. Multumesc!
Diana | 23.06.2016 10:07
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/1)
Foarte utila!
Am cumparat cartea aceasta pentru a ma pregăti pentru admiterea la INM. Este o carte foarte bine structurata, scrisă pe întelesul tuturor si extrem de utila, mai ales pentru recapitulare. Are un format mai mare decat o carte convențională fiind mai ușor de citit. Cel mai mult imi place modul in care este scrisă, se fac comparații intre instituțiile similare si se dau exemple pentru o înțelegere mai ușoară. O recomand tuturor persoanelor care se pregătesc pentru admiterea in profesie.
Nicoleta | 26.07.2016 18:15
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
Excelenta
Chiar o recomand !!!
George | 26.07.2016 21:51
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Excelenta
Recomand tot pachetul de fise!
George | 26.07.2016 21:54
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Pachet excelent
Un pachet excelent, autori experimentati. Recomand!
Alexandru | 27.07.2016 10:30
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Fise utile
O carte tratata cu multa atenție, în unele fise mă trezesc în literatura de specialitate aducând foarte multă informație trecând de pragul titlului de fise si ducând spre sinteze.Sa nu uitam ca aceasta carte este croita pentru un anumit tipar de consumator ce are nevoie de complexitate.O recomand.
cristian | 27.07.2016 10:52
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
fise de drept civil Boroi-Pivniceru
Buna ziua,
Am achizitionat si eu pachetul cu cele 4 volume de fise, iar in privinta celor de materia de drept civil pe care deja le-am parcurs, pot sa spun ca pt mine au fost un material excelent, atit ca si continut cit si ca prezentare grafica.
     In privinta continutului, imi place ca desi s-a dorit o prezentare sintetizata, totusi sunt cuprinse detaliat si concis institutiile materiei civile.
        Si acum 4 ani cind m-am pregatit pt un alt examen de definitivat in profesie juridica am invatat o parte a materiei tot dupa acelasi autor, (Boroi-Stanciulescu - Institutii de drept civil 2012), deci am avut posibilitatea de comparatie. Desi sunt intitulate "fise", modul de prezentare mi-a placut ca nu este schematic, nu m-as fi multumit sa citesc doar Codul, dar nici nu as fi putut sa parcurg toate cartile de civil. Verificind cartea din 2012 la unele institutii, mi-am dat seama ca desi parea ca este mai cuprinzatoare, totusi "fisele" nu au omis de cele mai multe ori nimic, ci doar prezinta  materia intr-un mod foarte bine structurat si mult mai accesibil (dpv si al factorului timp in pregatirea pt un examen).
   In privinta prezentarii grafice, consider ca a fost o alegere buna marirea formatului paginii (imi place sa cuprind vizual cit mai multa informatie pe o pagina).  
     In concluzie, (desi nu imi poate garanta reusita caci acesta depinde si de mine), consider aceste "fise" de civil exact materialul de care aveam nevoie pt pregatirea examenului.
    
Romana | 28.07.2016 10:40
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
FIse de Drept Civil. Boroi
Recomand aceasta carte pentru :

-  Studenti ( in oricare dintre anii de studiu si pentru cei care se pregatesc pentru examenul licenta), indiferent de facultate
-  Pentru cei care se pregatesec pentru examenul de admitere  si definitivat in INM sau Barou, ori alte institutii sau autoritati in care se cere dreptul civil pentru examen
-  Pentru toti practicieni in drept, care doresc o tratare la obiect si in profunzime a institutiilor principale din Codul civil.

Pro:
-  Iti ofera o structura unica, in care este facilitata intelegerea instutitiilor, coordonata de profesori de top care au pus bazele dreptului civil in tara noastra. Spre deosebire de alte fise in care sunt sintetizate diverse institutii ale dreptului, oferindu-se multa informatie care nu este neaparat necesara, de catre persoane care nu sunt profesori si nu au cursurile de pedagogie necesara pentru a transmite informatia juridica.
-  Este exact prezentata informatia necesara pentru a intelege cum functioneaza institutia si anumite elemente de profunzime, ce te vor ajuta sa distingi si sa faci comparati intre institutii. Lucru de baza pentru examenele din profesie. De asemenea, prezenta tabelelor comparative usureaza privirea comparativa asupra unor institutii.
-  Se depaseste cu mult stadiul unei lucrari universitare, in opinia mea, tipul acestei lucrari sau chiar si unele mai imbunatatite grafic reprezentand viitorul in domeniul juridic.
-  Iti faciliteaza parcurgerea institutiilor intr-un termen rapid. Personal mi-a luat 2 sapt sa trec prin toata cartea. Totodata este foarte buna si pentru recapitulat, intrucat la inceput de pagina ai un fel de bullet points cu ce se va trata. Se incearca sa se creeze o schema pentru a asimila mai rapid informatia. La succesiuni exista si scheme practice.
-  Are cuprins, lucru pe care la alte fise nu il gasesti. Cea ce te ajuta sa cauti mai rapid institutiile ce te intereseaza
-  Modalitatea de redactare si prezentare este o abordare unica pe piata, probabil cartea va deveni una dintre cele mai vandute carti juridice.

Contra:

-  Sunt anumite subcapitole, putine la numar, in special la efecte, la autorul de buna credinta etc.  in care informatia pare pusa exact ca intr-un curs universitar fara a fi aerisita si sa iti permita sa o vezi schematic.
Laurentiu Mihai | 28.07.2016 21:24
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (1/0)
”Fise de drept civil”
Este o carte ce sintetizeaza subiectele de drept civil cerute la admiterea in magistratura și la INM, actualizata, scrisa de autori renumiti, pe care o recomand cu incredere tuturor candidatilor.
Pop | 31.07.2016 09:51
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
opineie fise de drept civil
Cartea din punctul meu de vedere este foarte bine conceputa, atat din punctul de vedere al continutului cat si a formatului, fiind foarte usor de studiat.Este o carte foarte buna pentru cei care vor sa studieze pentru examene, fiind o carte cu utilitate si dupa promovarea acestora. Personal am achizitionat aceasta carte impreuna cu fisele de procedura civila.
Claudiu-Florin | 03.08.2016 18:10
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
RECOMAND
O CARTE COMPLETA
Evelina | 07.02.2017 14:41
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)