Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Scrieti recenzia dvs
  • Numai clientii inregistrati pot scrie recenzii
  • Slab
  • Excelent
Recenzii existente
o lucrare care, din pacate, lasa de dorit...
Nu cred ca a fost inspirata decizia profesorului Liviu Pop, unul dintre cei mai buni teoreticieni ai dreptului civil, de a colabora cu alti autori in vederea publicarii acestui tratat.
Doar cu titlu de exemplu, ma voi referi la analiza referitoare la conditiile daunelor-interese (p. 305 si urm.). Este inadmisibila afirmatia potrivit careia "nu este necesara punerea prealabila in intarziere a debitorului", sprijinita pe dispozitiile art. 1522 alin. (4) NCC (sic!). Oare cum o fi citit textul de lege autorul acestor comentarii de a ajuns la concluzia ca, in baza lui, pot fi cerute daune-interese fara a exista o punere in intarziere, de vreme ce prevederile legale se refera in mod expres la daunele-interese care pot fi cerute pana la expirarea termenului de expirare acordat prin notificarea de punere in intarziere?!... Regretabil! Si nu este decat un exemplu...  
Cristian David | 03.05.2012 23:38
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Multumitor
Personal mie mi se pare o lucrare destul de reusita.
Cristian David incearca sa citesti obligatiile in intregime si vei vedea ca nu este chiar asa.Art 1522 ncc vorbeste de punerea in intarziere,pana la expirarea lui ,creditorul neputand folosi mijloace legale de realizare a dreptului sau(rezolutiune,reziliere,reducerea propriilor obligatii-si aici existand exceptii),putand in schimb sa suspende executarea propriei obligatii,sau sa ceara daune interese.Aici legiuitorul nu a conditionat acordarea daunelor interese de punerea in intarziere.
Ai si art 1535, art 1536 ncc
Five | 06.05.2014 21:09
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)