Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Marius Petroiu

Este avocat, membru al Baroului Bucuresti din anul 1999, Consilier in proprietate industriala, Sectiunea Marci, membru al Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania din anul 2004. Din anul 2008, activeaza ca Avocat Senior in biroul din Romania al CMS Cameron McKenna, in domenii precum Protectia Datelor cu Caracter Personal, Dreptul Proprietatii Intelectuale, Drept Administrativ, Dreptul Muncii si Drept Farmaceutic.

In anul 2014, a obtinut titlul de Doctor in drept („Magna cum laude”) din partea Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, cu teza Protectia informatiilor prin modalitati administrative, sub coordonarea prof. univ. dr. Dana Tofan.

A absolvit studiile universitare ale Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1998 si studiile postuniversitare ale aceleiasi facultati in anul 1999. Incepand cu anul 2003, a urmat studiile de masterat ale Facultatii de Drept a Universitatii McGill din Montreal, Canada, absolvite in anul 2006 cu teza Forms of trade secrets protection: a comparative analysis of the United States, Canada, the European Union and Romania (Forme de protectie a secretului comercial: o analiza comparativa vizand Statele Unite, Canada, Uniunea Europeana si Romania), sub coordonarea prof. univ. Wendy Adams.

A publicat peste 40 de studii si articole publicate in reviste de specialitate din tara si strainatate, din care mentionam, urmatoarele articole recente, publicate in tara ca unic autor: Controlul judecatoresc asupra clasificarii informatiilor, cu incepere de la 1 februarie 2014 ("Pandectele Romane" nr. 5/2014), Critici aduse actualei institutii a clasificarii informatiilor ("Revista Romana de Drept al Afacerilor" nr. 1/2014), Protectia informatiilor prin clasificarea lor, o forma de restrangere a dreptului la informatie ("Revista Romana de Drept al Afacerilor" nr. 12/2013), Protectia datelor cu caracter personal in Romania, prin intermediul atributiilor autoritatii nationale de supraveghere ("Pandectele Romane" nr. 9/2012), Protectia datelor cu caracter personal in Marea Britanie ("Revista Romana de Drept al Afacerilor" nr. 12/2013).

Actualizat - Octombrie 2014

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Imagine Dreptul de acces la informatiile de interes public

Dreptul de acces la informatiile de interes public

De la litera legii, la abuzul autoritatilor
47,20 RON