Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Mihai Mares

Este avocat asociat fondator si managing partner al societatii civile de avocati, MARES & MARES, unde coordoneaza departamentul de drept penal, fiind singurul avocat din Romania recunoscut de catre prestigioasa publicatie Legal 500 (UK, Londra) ca Leading Individual in Romania, pentru practica de white-collar crime.

Este membru in colegiul de redactie al revistei juridice Pandectele Romane, unde publica in mod constant, in sectiunea de practica penala comentata si membru al European Criminal Bar Association si International Bar Association (business crime).
Detine o vasta experienta in dosare penal-economice. Practica sa se concentreaza in cea mai mare parte pe reprezentarea directorilor executivi, antreprenorilor, marilor grupuri industriale, institutiilor financiare si marilor companii internationale si locale intr-o gama larga de domenii care implica, printre altele, spalarea banilor, infractiuni de coruptie, evaziune fiscala sau incalcari ale normelor de concurenta si de mediu. De asemenea, asista in proceduri transfrontaliere privind extradarea si mandatul european de arestare.

Studii: Este licentiat in drept in anul 2000 la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; din 2019 este doctor in drept procesual penal, titlu obtinut in cadrul scolii doctorale a Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane.

Publicatii:
Publica frecvent articole si studii de specialitate si participa activ la conferinte nationale si internationale in domeniul dreptului penal. Printre lucrarile publicate recent se numara: Exceptia de neconstitutionalitate: palid instrument de asigurare a ordinii constitutionale? II. Conditiile de admisibilitate a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale. Inadmisibilitatea exceptiei de neconstitutionalitate. Concluzii, in Dreptul nr. 1/2019 si nr. 2/2019 (in co-autorat cu Dan Lupascu), Administrarea mijloacelor de proba in faza camerei preliminare, in Dreptul nr. 9/2018 (in co-autorat cu Adrian Sandru), Infractiunea de spalare a banilor in legislatia romaneasca si in cea a Republicii Moldova, in Revista Romana de Drept Penal al Afacerilor nr. 2/2018 si nr. 3/2018 (in co-autorat cu Dan Lupascu), On the saga surrounding the Romanian government emergency ordinance no. 13/2017, in New Journal of European Criminal Law nr. 2/2017, Codul de Procedura Penala. Jurisprudenta obligatorie. Jurisprudenta relevanta si Codul Penal. Jurisprudenta obligatorie. Jurisprudenta relevanta (in co-autorat cu Dan Lupascu), Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2018.


actualizat noiembrie 2019

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina