Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Mihaela-Gabriela Berindei

Este cercetator stiintific gr. III in cadrul Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, Departamentul de Drept privat, specializarea Drept civil, Dreptul familiei, incepand de la 1 februarie 2006. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti in anul 2005 si a devenit doctor in stiinte in domeniul Drept la data de 4 iunie 2018. Din anul 2017 este cadru didactic asociat la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, la disciplinele Drept civil si Dreptul familiei.

A publicat peste 30 de studii, comunicari si articole stiintifice, dintre care cele mai relevante sunt: Izvorul contractual sau legal al obligatiei de intretinere, Editura Hamangiu, 2019; Contractul de intretinere – un contract numit in noul Cod civil, in Studii de drept romanesc nr. 4/2010; Cateva consideratii cu privire la conditiile de existenta ale obligatiei legale de intretinere, in volumul Studii si cercetari juridice europene, vol. I, Drept privat, Editura Wolters Kluwer, 2010; Autoritatea parinteasca in noul Cod civil (L'autorité parentale dans le nouveau Code civil), in volumul Efficiency of Legal Norms, Editura Hamangiu, 2012; Despre Izvorul contractual al obligatiei de intretinere, in Studii si cercetari juridice nr. 4/2013; Contractul de intretinere, traditie si reglementare in noul Cod civil, in volumul electronic Continuitate si discontinuitate in dreptul roman, Editura Universul Juridic, 2013; Contributia practicii judecatoresti la configurarea caracterelor juridice ale contractului de intretinere si a efectelor acestuia, in Studii si cercetari juridice nr. 2/2014; Despre modurile de constituire ale contractului de renta viagera in actualul Cod civil, in volumul electronic Simplificarea – imperativ al modernizarii si ameliorarii calitatii dreptului, Editura Universul Juridic, 2015; Succinte precizari cu privire la notiunea, durata, cazurile de nulitate absoluta si rezolutiunea contractului de renta viagera in reglementarea actuala, in Studii si cercetari juridice nr. 3/2015; Unele consideratii cu privire la obligatia de intretinere a parintilor fata de copiii lor minori, in volumul electronic Intrarea in vigoare a noilor coduri. O prima evaluare, Editura Universul Juridic, 2016; Caracterul imperativ al obligatiei legale de intretinere. Unele consecinte in dreptul penal, in volumul electronic 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Impactul asupra evolutiei dreptului romanesc, Editura Universul Juridic, 2017; Acceptiunile notiunii de familie din anul 1918 si pana in prezent, in volumul electronic Dreptul romanesc la 100 de ani de la Marea Unire. Dimensiuni si tendinte, Editura Universul Juridic, 2018.

In lucrarea colectiva Noul Cod civil. Studii si comentarii, editata in 4 volume sub coordonarea prof. univ. dr. Marilena Uliescu (Editura Universul Juridic, 2012-2016), a publicat capitolele: Obligatia de intretinere reglementata in noul Cod civil [in Volumul I. Cartea I si Cartea a II-a (art. 1-534), 2012]; Contractul de intretinere (art. 2254-2263) si Contractul de renta viagera (art. 2242-2253) [in Volumul III. Partea a II-a. Cartea a V-a (art. 1650-2499), 2015]; Obligatia de intretinere (art. 2612) [in Volumul IV. Cartea a VI-a. Prescriptia extinctiva, Cartea a VII-a. Dispozitii de drept international privat (art. 2500-2664), 2016]. 

 

 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina