Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Lansare de carte: TVA de la A la Z. Ghid practic, ediția a 2-a

vineri, 16 iunie 2023

Camera Consultanților Fiscali și Editura Hamangiu vă invită să participați la evenimentul de lansare a cărții scrise de Mariana Vizoli – TVA de la A la Z. Ghid practic Ed. a 2-a, revizuită și actualizată în colaborare cu Mădălin Ispas, Joi, 29 iunie 2023, ora 17.00 - Sediul Camerei Consultanților Fiscali (str. Alexandru Constantinescu, nr. 61, București).

 

Despre carte

Această a doua ediție, revizuită și actualizată, prezintă modificările Codului fiscal ca urmare a celor din Directiva TVA din perioada 2019-2023, dar și alte modificări legislative, dintre care cele mai importante sunt:
• remediile rapide, așa numitele quick fixes, prevăzute de Directiva 2018/1910, referitoare la simplificări pentru stocuri la dispoziția clientului, noi condiții de fond pentru aplicarea scutirilor de TVA la livrarea intracomunitară de bunuri, simplificări pentru tranzacțiile în lanț;
• pachetul e-commerce din Directiva 2455/2017 prin care au fost implementate regimurile speciale OSS și IOSS;
• revizuirea complexă a Capitolului III privind locul operațiunilor, pachetul e-commerce având influență asupra vânzărilor la distanță și a serviciilor prestate către persoane neimpozabile;
• aplicarea cotelor de TVA, datorită numeroaselor modificări intervenite asupra cotelor reduse;
• scutirile de TVA la exportul de bunuri (influențe semnificative ca urmare a alinierii la legislația vamală prin prevederile O.M.F.P. nr. 103/2016).

Despre autor

Mariana Vizoli este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminare și conferințe pe probleme de fiscalitate. Reprezintă Camera Consultanților Fiscali la ședințele CFE (Confederația Fiscală Europeană), unde se dezbat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeană și se analizează modul de aplicare a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Doamna Vizoli a avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.

Intrarea la eveniment este liberă, dar condiționată de înscrierea prin completarea formularului de pe https://conferinte.hamangiu.ro

Lasati comentariul dvs