Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Katharina Pistor

Harvard Law School, the Harvard University Kennedy School of Government and the Max Planck Institute for Foreign and International Law in Hamburg. She has been a visiting professor at the University of Pennsylvania Law School, New York University Law School, Frankfurt University, London School of Economics, and Oxford University.
Katharina Pistor este profesor de drept comparat la Columbia Law School. Anterior, a ocupat functii de predare si cercetare la Harvard Law School, Harvard University Kennedy School of Government si Max Planck Institute for Foreign and International Law din Hamburg. A fost profesor invitat la University of Pennsylvania Law School, New York University Law School, Frankfurt University, London School of Economics si Oxford University.

De asemenea, este cercetator asociat la Centrul de Cercetare a Politicii Economice si a fost investigator principal al Global Finance and Law Initiative (2011-2013) si membru al consiliului de administratie (2011-2014) si membru in 2019 al European Corporate Governance Institut. In 2015, a fost aleasa membru al Academiei de Stiinte din Berlin-Brandenburg.

Katharina Pistor este o cercetatoare si scriitoare de top in domeniul guvernantei corporative, finantelor si pietelor de capital, precum si in drept comparat, publicand in numeroase reviste juridice si de stiinte sociale. In eseul sau „De la suveranitatea teritoriala la suveranitatea monetara” din Journal on Theoretical Inquiries in Law (2017), ea a sustinut ca aparitia unui sistem monetar global inseamna o noua definitie a suveranitatii: controlul banilor. Ea a facut parte din consiliile editoriale ale Journal of Institutional Economics, European Business Organization Law Review, American Journal of Comparative Law si Columbia Journal for European Law.
Katharina Pistor a publicat (ca autor unic sau coautor) noua carti. Cea mai recenta carte a ei, The Code of Capital: How the Law Creates Wealth and Inequality, a fost desemnata una dintre cele mai bune carti ale anului 2019 de Financial Times si Business Insider.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
-25%
Codul Capitalului - Katharina Pistor

Codul Capitalului. Cum Dreptul creeaza Bogatie si Inegalitate

traducere in limba romana Dana Neacsu
90,00 RON 67,50 RON