Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Irinel Dumitru Samoila

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti in anul 2007 si Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor in anul 2009. De asemenea, a urmat cursuri de master Stiinte Penale (2012-2013), Managementul Informatiilor de Siguranta Nationala (2013-2015), Drept Penal al Afacerilor (noiembrie 2021-aprilie 2022), precum si cursul postuniversitar „Introducere in Sistemul CEDO si CtEDO”, in cadrul Programului HELP al Consiliul Europei. In anul 2022, la Scoala doctorala a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, a sustinut teza de doctorat intitulata Dreptul la aparare al acuzatului, sub indrumarea prof. univ. dr. Nicolae Volonciu.

Activitate profesionala: Este avocat in Baroul Bucuresti (2008-prezent), precum si, incepand din anul 2022, formator titular la Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor, Departamentul formare initiala, la disciplina Drept penal si procesual penal. Este membru al Asociatiei Romane de Stiinte Penale. A participat activ (inclusiv in calitate de speaker/lector) la numeroase evenimente stiintifice (conferinte, prelegeri, dezbateri etc.) pe teme de drept, organizate de catre diverse universitati, barouri, organizatii neguvernamentale etc.

Publicatii: Dreptul la aparare al acuzatului, Ed. Hamangiu, 2022. De asemenea, a publicat articole/studii pe teme de drept procesual penal si drept penal in reviste de specialitate nationale si internationale, dintre care mentionam: Necesitatea inversarii sarcinii probatiunii vatamarii, in cazul nulitatii de drept procesual penal, in Caiete de Drept Penal nr. 2/2019; Some aspects regarding the applicability of the non reformatio in pejus principle through the appeal in cassation, in Proceedings of the International Conference of Law, European Studies and International Relations, 7th Edition, Editura Hamangiu, 2019; Reformarea reglementarilor privind accesul la informatii clasificate pe parcursul procedurilor judiciare penale, in Caiete de Drept Penal nr. 2/2018; Motivarea solutiilor judiciare – componenta a dreptului la aparare al acuzatului, in volumul Studii si cercetari juridice europene. Conferinta internationala a doctoranzilor in drept, Timisoara, 2016, Editura Universul Juridic, 2016; Informarea despre acuzatia penala, in Caiete de Drept Penal nr. 4/2015. 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina