Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Indrumar legislativ de drept civil pentru uzul studentilor in anul II. Drepturile reale principale. Teoria obligatiilor

Drepturile reale principale. Teoria obligatiilor
ISBN/ISSN: 978-606-27-0362-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 37,60 RON
33,81 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Indrumarul este conceput in doua parti, pentru a fi utilizat in mod separat la cele doua discipline de studiu caruia i se dedica, si anume Drepturile reale principale si Teoria generala a obligatiilor.

Partea I este alcatuita dintr-un Titlu general, care serveste tuturor materiilor din cadrul drepturilor reale, si care cuprinde extrase din Codul civil in vigoare, adoptat prin Legea nr. 287/2009, si extrase din Legea de punere in aplicare a acestuia, nr. 71/2011, precum si un Titlu special, in care se regasesc acte normative specifice pentru anumite teme ale acestei discipline.

Partea a II-a este structurata intr-un Titlu general, care poate fi valorificat in studierea tuturor materiilor din cadrul Teoriei generale a obligatiilor, si care contine extrasele relevante ale Codului civil in vigoare, adoptat prin Legea nr. 287/2009, si din Legea de punere in aplicare a acestuia nr. 71/2011, precum si un Titlu special in care sunt prezentate in extras acte normative necesare pentru anumite teme.

Lucrarea prezinta particularitatea de a fi intocmita cu scopul urmaririi facile a legislatiei: pe de o parte in sectiunea introductiva – Cum se utilizeaza Indrumarul – legislatia este indicata pe materii cu trimitere la pagina corespunzatoare fiecarui act normativ citat; pe de alta parte, actele normative sunt ordonate cronologic, pentru identificarea rapida a textului de catre cel care stie in ce act normativ se afla dispozitia cautata.

De asemenea, Indrumarul a fost conceput si pentru cercetarea legislatiei raportat la analiza istorico-teleologica efectuata in tratate si cursuri privind drepturile reale. Actele normative prezentate cuprind nu doar legislatia in vigoare la 10 septembrie 2015, ci si legislatia aplicabila in timp, pentru a se verifica regimul juridic incident bunurilor pentru acte juridice incheiate anterior intrarii in vigoare in 2011 a Codului civil. Acesta este motivul pentru care, in cadrul Indrumarului, au fost gazduite dispozitii normative abrogate in prezent, dar care sunt citate in lucrarile de specialitate actuale si care permit intelegerea teleologica a fenomenul legislativ in aceste materii.

Indrumarul se adreseaza in primul rand studentilor din anul al doilea de studii, prin sistematizarea corespunzatoare curriculei scolare a materiilor Drepturile reale principale si Teoria generala a obligatiilor; totodata, cartea reprezinta un instrument de lucru util in studiul legislatiei si pentru alte discipline de licenta si master care se studiaza la facultatile de drept, discipline de specializare in materiile amintite, cum ar fi Protectia juridica a dreptului de proprietate, Dinamica obligatiilor, Drept notarial si publicitate imobiliara, Garantii.

A minori ad maius, Indrumarul poate fi folosit si de catre practicieni, in vederea identificarii rapide a legislatiei aplicabile in special drepturilor reale. Anumite acte normative, mai ales privind circulatia juridica a bunurilor ori restituirea proprietatii, vor putea fi consultate de catre orice profesionist al dreptului, fiind vizati in special avocatii de litigii care pregatesc dosare de revendicare ori alte dosare corespunzatoare unor actiuni reale, judecatorii, notarii publici la verificarea legalitatii operatiunilor juridice privind imobilele, dar si avocatii de consultanta care pregatesc evaluari juridice ale bunurilor in vederea intocmirii rapoartelor de analiza-diagnostic. Datorita perioadei generoase sub aspectul intinderii pe care o acopera legislatia selectata (inclusiv Codul civil de la 1864, in extras, si acte normative din perioada comunista, in extras sau integral), Indrumarul poate fi utilizat si de catre cercetatori in domeniul dreptului civil.

Detalii tehnice
Data Aparitiei28 sept. 2015
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini694
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
Indisponibila
Dreptul concurentei - Adriana Almasan