Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Lamya-Diana Haratau

Studii:
A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (2008), detine un Master in Stiinte Penale (2009) si este Doctor in Drept (2015).

Activitate profesionala: 
A urmat pasii evolutiei academice in aproximativ 13 ani debutand cu functia de preparator universitar, promovand ca asistent universitar, fiind in prezent lector universitar la catedra de Drept Penal a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, titular de seminar la disciplinele Drept penal – parte generala si Criminologie, precum si titular de curs la disciplina Criminologie. Aceasta participa activ la numeroase conferinte nationale si internationale de specialitate, seminarii, precum si la alte evenimente de profil. De asemenea, a urmat cursurile scolilor de vara ale unor cunoscute universitati din lume dintre care amintim Universite Libre de Bruxelles, Trier, etc. In paralel cu activitatea didactica, aceasta este si avocat definitiv, fiind membra a Baroului Bucuresti (2009) si avocat asociat in cadrul SCA Haratau & Asociatii.

Publicatii: Criminologie.Note de curs, Ed. Hamangiu, 2023; Teorie si practica executional penala. Sinteze si intrebari pentru uzul studentilor si al masteranzilor, Ed. Hamangiu, 2021; Drept penal, partea generala – teste grila pentru seminare, examene de an si licenta, Ed. Hamangiu, trei editii (2021, 2015, 2014); Noul Cod penal. Note. Corelatii. Explicatii, in colectiv, Ed. C.H. Beck, 2014; Foundations of European criminal law, in colectiv, Ed. C.H. Beck, 2014; Indreptar de urmarire penala, in colectiv, Ed. Universul Juridic, 2010. 

A publicat, de asemenea, numeroase articole in reviste de specialitate, dintre care amintim: Aspecte comparative intre institutia legitimei aparari neimputabile si scuza provocarii, in Revista de drept penal, nr. 1/2014; Scuza provocarii intre istorie si actualitate, in Revista de Drept penal, nr. 3/2012; Scoaterea de droguri din tara. Unitate sau pluralitate de infractiuni?, in Revista de drept penal, nr. 2/2010; Reflectii privind infractiunea prevazuta de art.5 din legea nr. 143/2000 in modalitatea punerii la dispozitie a unei locuinte pentru consum de droguri, in Revista Dreptul nr. 9/2009.

actualizat martie 2023

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina