Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Lamya-Diana Haratau

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 2008, urmand apoi studiile masterale in cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti – Facultatea de Drept, specializarea „Stiinte penale”. In anul 2015 a obtinut titlul de doctor in drept, tot in cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, cu teza de doctorat Legitima aparare si provocarea in reglementarea noului Cod penal. Conexiuni in teorie si practica judiciara.

Activitate profesionala: In prezent este lector universitar in cadrul departamentului de stiinte penale al Facultatii de Drept – Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, titulara de curs la disciplina Criminologie, precum si titulara de seminar la disciplina Drept penal – parte generala I, II. De asemenea, este si avocat in Baroul Bucuresti, partener in cadrul SCA „Haratau&Asociatii”.

Publicatii: Teorie si practica executional penala. Sinteze si intrebari pentru uzul studentilor si al masteranzilor, Ed. Hamangiu, 2021; Drept penal, partea generala – teste grila pentru seminare, examene de an si licenta, Ed. Hamangiu, trei editii (2021, 2015, 2014); Noul Cod penal. Note. Corelatii. Explicatii, in colectiv, Ed. C.H. Beck, 2014; Foundations of European criminal law, in colectiv, Ed. C.H. Beck, 2014; Indreptar de urmarire penala, in colectiv, Ed. Universul Juridic, 2010. 

A publicat, de asemenea, numeroase articole in reviste de specialitate, dintre care amintim: Aspecte comparative intre institutia legitimei aparari neimputabile si scuza provocarii, in Revista de drept penal, nr. 1/2014; Scuza provocarii intre istorie si actualitate, in Revista de Drept penal, nr. 3/2012; Scoaterea de droguri din tara. Unitate sau pluralitate de infractiuni?, in Revista de drept penal, nr. 2/2010; Reflectii privind infractiunea prevazuta de art.5 din legea nr. 143/2000 in modalitatea punerii la dispozitie a unei locuinte pentru consum de droguri, in Revista Dreptul nr. 9/2009.

actualizat martie 2022

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina