Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Gheorghe N. Daringa

14 februarie 1913, Stefanesti, Botosani – 7 decembrie 1972, Bucuresti

Absolvent al Facultatii de Drept din Iasi (1936), a activat ca procuror (1937-1972), in cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti si al Procuraturii Generale.

Cariera sa a presupus si o puternica implicare in activitatea de cercetare a Asociatiei Juristilor, ca responsabil adjunct al sectiei de drept penal. In numarul 1 din 1967 al Revistei romane de drept, noua titulatura a publicatiei Justitia Noua, semna ca si membru in colegiul de redactiei, printre alti juristi de marca: George Antoniu, Francisc Deak, Victor Duculescu, Yolanda Eminescu, Mihai Jacota, Dumitru Mazilu, Doru Pavel, Savely Zilberstein, Victor Dan Zlatescu.

In egala masura, dimensiunea de cercetator a fost reflectata si prin activitatea desfasurata, in calitate de procuror sef al Serviciului de studii si documentare din cadrul Procuraturii Generale (1967- 1972) si prin publicarea de numeroase studii in revistele de specialitate.

Preocuparea pentru stiinta dreptului penal este reflectata prin participarea in cadrul unor echipe de juristi la elaborarea unor studii de referinta: Noul cod de procedura penala si Codul de procedura penala anterior: prezentare comparativa (coautor, 1969), Codul penal al Republicii Socialiste Romania comentat si adnotat: partea generala (coautor, 1972).  

Sursa: Dictionarul personalitatilor juridice Romanesti, Editura Hamangiu, 2008