Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul de proprietate II. Circulatia juridica a bunurilor. Moduri de dobandire. Publicitate imobiliara

ISBN/ISSN: 978-606-522-227-4
Editura: Hamangiu
36,61 lei
21,96 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata
  Lucrarea, structurata in trei volume, prezinta hotarari ale instantelor judecatoresti, cu precadere ale celor din Bucuresti, majoritatea nepublicate pana acum, in cauzele cu care au fost investite in ultimii ani in problematica atat de diversa a dreptului de proprietate, in special a dreptului de proprietate privata, referitor la conditiile generale de exercitare, modalitatile juridice, dezmembramintele dreptului, circulatia juridica a bunurilor, modurile de dobandire, publicitatea imobiliara, mijloacele de aparare (actiunea in revendicare, actiunea in granituire etc.).
  Acest al doilea volum grupeaza in doua mari sectiuni, dupa criteriul dobandirii originare sau derivate a proprietatii, solutii din jurisprudenta bogata a instantelor asupra accesiunii imobiliare, asupra uzucapiunii, cu probleme legate de calitatile si viciile posesiei, dar si aspecte de procedura civila vizand calitatea procesuala in aceste actiuni; de asemenea, au fost selectate cauze privind dobandirea prin lege a proprietatii, referitoare la aplicarea Legii privind serviciile postale, a Legii cooperatiei de consum, a Legii nr. 85/1992 privind vanzarea de locuinte construite din fondurile statului sau a Legii fondului funciar nr. 18/1991.
  Circulatia juridica a bunurilor a fost analizata dupa tipurile de contracte reglementate de Codul civil sau alte legi, cum ar fi: contractul de vanzare-cumparare, donatie, inchiriere, arenda, intretinere. Un ultim capitol este rezervat publicitatii imobiliare, cu problemele ridicate de cele doua mari sisteme de publicitate imobiliara (sistemul de transcriptiuni si inscriptiuni supus Codului civil si sistemul de carte funciara reglementat de Decretul-lege nr. 115/1938), precum si de procedurile prevazute de Legea nr. 7/1996 a publicitatii imobiliare.

 

Capitolul I. Decizii în interesul legii
Capitolul al II-lea. Moduri de dobândire a dreptului de proprietate
   Sectiunea 1. Moduri originare de dobândire a proprietatii: accesiunea, uzucapiunea
   Sectiunea a 2-a. Moduri derivate de dobândire a proprietatii: legea, hotarârea judecatoreasca, succesiunea
Capitolul al III-lea. Circulatia juridica a bunurilor
   Sectiunea 1. Contracte translative de proprietate
   Sectiunea a 2-a. Contracte de administrare
   Sectiunea a 3-a. Contracte de servici
   Sectiunea a 4-a. Contracte aleatori
Capitolul al IV-lea. Publicitatea imobiliara

Detalii tehnice
Data Aparitiei 04 ian. 2010
Categorie generala Jurisprudenta
Numar Pagini 472
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si