Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-606-27-1976-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 90,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar este redactata de cadre didactice de la Departamentul de Drept penal al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, care au ca specializare materia de studiu Drept penal – partea generala.

Institutiile juridice din Partea generala a Codului penal sunt prezentate intr-o maniera schematica, ce are ca scop facilitarea intelegerii trasaturilor fundamentale si a conditiilor in care acestea isi produc efectele. Aspectele teoretice sunt completate de intrebari recapitulative care includ referiri la o jurisprudenta extrem de diversa a Curtii Constitutionale, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (recursuri in interesul legii si decizii privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala) si a instantelor de judecata. 

Cartea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar este destinata in primul rand studentilor din anul II, in vederea recapitularii cunostintelor teoretice, insa, prin numarul mare de scheme si intrebari recapitulative (peste 200 de scheme si peste 500 de intrebari tip grila de la examene, concursuri si din lucrari scrise la disciplina Drept penal – partea generala), este utila si celor care se pregatesc sa sustina un examen la aceasta materie.

Dr. Lavinia Valeria LEFTERACHE este judecator la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Dr. Cristian MITRACHE este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind directorul Departamentului de drept penal al acestei facultati, si avocat in Baroul Bucuresti.
Dr. George Alexandru LAZAR este judecator la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti si colaborator extern al Departamentului de Drept penal al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind titular de seminar la materia Drept penal – partea generala.
Dorel HERINEAN este avocat in Baroul Bucuresti, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator asociat la materia Drept penal – partea generala in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de Drept penal.
Ionut-Gabriel VISINESCU este judecator la Sectia penala a Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator extern al aceleiasi facultati, Departamentul de Drept penal, fiind titular de seminar la materia Drept penal – partea generala.
George Cristian IOAN este judecator, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de Drept penal.
Stefana-Iuliana SOROHAN este judecator, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de drept penal.
Marius-Georgel SIMA este judecator, doctorand al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si colaborator in cadrul aceleiasi facultati, Departamentul de Drept penal.

TITLUL I. LEGEA PENALA SI LIMITELE EI DE APLICARE

Capitolul I. Principii generale (art. 1-2 CP)

Capitolul II. Aplicarea legii penale 

Sectiunea 1. Aplicarea legii penale in timp (art. 3-7 CP)

Sectiunea a 2-a. Aplicarea legii penale in spatiu (art. 8-14 CP)

TITLUL II. INFRACTIUNEA

Capitolul I. Dispozitii generale (art. 15-17 CP)

Capitolul II. Cauzele justificative (art. 18-22 CP)

Capitolul III. Cauzele de neimputabilitate (art. 23-31 CP)

Capitolul IV. Tentativa (art. 32-34 CP)

Capitolul V. Unitatea si pluralitatea de infractiuni (art. 35-45 CP)

Capitolul VI. Autorul si participantii (art. 46-52 CP)

TITLUL III. PEDEPSELE

Capitolul I. Categoriile pedepselor (art. 53‑55)

Capitolul II. Pedepsele principale (art. 56‑64)

Capitolul III. Pedeapsa accesorie si pedepsele complementare (art. 65‑70)

Capitolul IV. Calculul duratei pedepselor (art. 71‑73)

Capitolul V. Individualizarea pedepselor (art. 74-106 CP)

TITLUL IV. MASURILE DE SIGURANTA (ART. 107-1121 CP)

TITLUL V. MINORITATEA (ART. 113-134 CP)

TITLUL VI. RASPUNDEREA PENALA A PERSOANEI JURIDICE (ART. 135-151 CP)

TITLUL VII. CAUZELE CARE INLATURA RASPUNDEREA PENALA (ART. 152-159 CP)

TITLUL VIII. CAUZELE CARE INLATURA SAU MODIFICA EXECUTAREA PEDEPSEI (ART. 160-164 CP)

TITLUL IX. CAUZELE CARE INLATURA CONSECINTELE CONDAMNARII (ART. 165-171 CP)

Detalii tehnice
Data aparitiei28 apr. 2022
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini392
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept penal
NOU
In honorem Corneliu Birsan

In honorem Corneliu Birsan

Ius est ars boni et aequi
300,00 RON
-15%
In curand
Drept penal. Partea speciala - Teodor Manea

Drept penal. Partea speciala

Infractiuni contra autoritatii, contra infaptuirii justitiei, de coruptie si de serviciu, de fals in inscrisuri, contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, contra familiei
230,00 RON 195,50 RON