Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept comercial. Editia a 4-a

Autor: Vasile Nemes
ISBN/ISSN: 978-606-27-1888-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 120,00 RON
108,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

In contextul prefacerilor legislative aduse de Cod civil, intrat in vigoare in anul 2011, de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, dar si a abrogarii substantiale a Codului comercial, temelia dreptului comercial a fost restructurata semnificativ, fiind adaptata noilor nevoi pe care societatea le impune, dar nicidecum desfiintata.

Acest curs de Drept comercial, ajuns la editia a 4-a, este elaborat in noua matca a principiilor Codului civil actual, fiind abordate si dezvoltate conceptele clasice ale dreptului comercial (fondul de comert, auxiliarii comerciantilor, societatile – astfel cum au fost modificate prin Legea de punere in aplicare a Codului de procedura civila –, titlurile comerciale, procedura insolventei etc.), dar si notiuni relativ noi in peisajul juridic actual, precum conceptele de intreprindere comerciala, societate europeana, profesionist, fiducie, concordat preventiv, mandat ad-hoc, insolventa persoanei fizice etc.

Incepand cu editia a 3-a, cursul a fost imbogatit semnificativ cu solutii de practica judiciara si cu explicatii suplimentare, delimitate de restul textului printr-un font diferit, astfel incat notiunea teoretica enuntata in textele legale sa poata fi accesibila, mai usor de inteles. Am dorit prin aceste completari atragerea celui care ia contact cu lectia de drept comercial, dincolo de teorie, din impersonal, in lumea reala, dinamica, a oamenilor care cauta si gasesc solutii la probleme cu profesionisti, cu societati, cu reorganizari judiciare si cu insolvente, o deschidere a viitorului practician catre scena vasta a adevaratului drept comercial care se joaca dincolo de carti, in fata instantelor de judecata.

Prezenta editie a 4-a a fost revizuita si actualizata cu toate modificarile legislative intervenite pana la data de 15 octombrie 2021.

Detalii tehnice
Data Aparitiei11 nov. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini640
Dimensiune165x235 mm
Editiea 4-a
Tip copertaCarte brosata