Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor

ISBN/ISSN: 978-606-27-2224-1
Editura: Hamangiu
120,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Daca Dreptul poate fi asemuit unui organism viu, atunci cu siguranta Teoria generala a obligatiilor reprezinta coloana vertebrala a acestui organism. Aceasta materie constituie, totodata, si o veritabila piatra de incercare pentru studentii la drept. Dupa actul juridic civil, cu care s-a intalnit in anul I, pentru studentul de anul II incepe poate cea mai frumoasa parte a calatoriei sale in lumea dreptului, adica studiul obligatiilor civile, a caror cunoastere si intelegere sunt esentiale pentru oricine doreste sa practice o profesie (orice profesie!) in domeniul juridic.

De aceea, pe langa audierea cursurilor si participarea la seminare, studentului ii este deosebit de util un manual, un ghid, un indrumar scris care sa-l calauzeasca in drumul sau catre descifrarea textelor de lege, a notiunilor si conceptelor specifice acestei materii.
Un astfel de manual isi propune sa fie lucrarea de fata, ce urmeaza indeaproape structura logica a Codului civil – Cartea a V-a. Despre obligatii, acoperind intreaga materie conform cerintelor din programele de studii ale facultatilor de drept.

Cadru didactic cu (deja) vasta experienta de predare la aceasta disciplina, atat in activitatile de seminar, cat si ca titular de curs, doamna Cristina Elisabeta Zamsa reuseste in aceasta carte sa sintetizeze si sa expuna mecanismele complexe ale teoriei generale a obligatiilor intr-o maniera limpede, clara si intr-un stil care pe cititorii mai vechi ii va duce cu gandul la stralucita lucrare a Profesorilor Constantin Statescu si Corneliu BirsanDrept civil. Teoria generala a obligatiilor, de altfel, ilustrii inaintasi ai domniei sale la aceeasi catedra de Drept civil a Facultatii de Drept – Universitatea din Bucuresti.
Daca sunteti student, aveti in fata o carte care va poate ajuta sa intelegeti cu adevarat drept civil. Daca sunteti deja jurist, aveti in fata o carte pe care o sa va faca placere sa o cititi, caci va readuce aminte de ce iubiti dreptul civil.

Din Cuprinsul lucrarii 

Lucrarea este structurata in sapte titluri, care prezinta, pe rand, Notiunea de obligatie si clasificarea obligatiilor, Izvoarele obligatiilor, Efectele obligatiilor, Obligatiile complexe, Transmisiunea si transformarea obligatiilor, Modurile de stingere a obligatiilor si restituirea prestatiilor si, in final, Garantarea obligatiilor
In cadrul lucrarii sunt analizate in mod cuprinzator, insa de o maniera logica si coeziva, cele mai importante institutii ale materiei: contractul, ca principal izvor de obligatii, actul juridic unilateral, faptul juridic (licit si ilicit), plata si executarea silita a obligatiilor (in natura si prin echivalent), obligatiile plurale, cesiunea de creanta si de contract, subrogatia, preluarea datoriei, novatia, compensatia, confuziunea, darea in plata, remiterea de datorie, imposibilitatea fortuita de executare si restituirea prestatiilor, precum si garantiile personale si reale. 

Despre autor

Cristina Elisabeta ZAMSA este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si avocat in cadrul Baroului Bucuresti.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 mar. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini448
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Cristina Elisabeta Zamsa
NOU
In honorem Corneliu Birsan

In honorem Corneliu Birsan

Ius est ars boni et aequi
300,00 RON
-35%
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 195,00 RON
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 RON