Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor

ISBN/ISSN: 978-606-27-2224-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 115,00 RON
97,75 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

Daca Dreptul poate fi asemuit unui organism viu, atunci cu siguranta Teoria generala a obligatiilor reprezinta coloana vertebrala a acestui organism. Aceasta materie constituie, totodata, si o veritabila piatra de incercare pentru studentii la drept. Dupa actul juridic civil, cu care s-a intalnit in anul I, pentru studentul de anul II incepe poate cea mai frumoasa parte a calatoriei sale in lumea dreptului, adica studiul obligatiilor civile, a caror cunoastere si intelegere sunt esentiale pentru oricine doreste sa practice o profesie (orice profesie!) in domeniul juridic.

De aceea, pe langa audierea cursurilor si participarea la seminare, studentului ii este deosebit de util un manual, un ghid, un indrumar scris care sa-l calauzeasca in drumul sau catre descifrarea textelor de lege, a notiunilor si conceptelor specifice acestei materii.
Un astfel de manual isi propune sa fie lucrarea de fata, ce urmeaza indeaproape structura logica a Codului civil – Cartea a V-a. Despre obligatii, acoperind intreaga materie conform cerintelor din programele de studii ale facultatilor de drept.

Cadru didactic cu (deja) vasta experienta de predare la aceasta disciplina, atat in activitatile de seminar, cat si ca titular de curs, doamna Cristina Elisabeta Zamsa reuseste in aceasta carte sa sintetizeze si sa expuna mecanismele complexe ale teoriei generale a obligatiilor intr-o maniera limpede, clara si intr-un stil care pe cititorii mai vechi ii va duce cu gandul la stralucita lucrare a Profesorilor Constantin Statescu si Corneliu BirsanDrept civil. Teoria generala a obligatiilor, de altfel, ilustrii inaintasi ai domniei sale la aceeasi catedra de Drept civil a Facultatii de Drept – Universitatea din Bucuresti.
Daca sunteti student, aveti in fata o carte care va poate ajuta sa intelegeti cu adevarat drept civil. Daca sunteti deja jurist, aveti in fata o carte pe care o sa va faca placere sa o cititi, caci va readuce aminte de ce iubiti dreptul civil.

Detalii tehnice
Data aparitiei31 mar. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini400
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Cristina Elisabeta Zamsa
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-15%
In curand
Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura 2023

Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 4-a

1. Drept civil. Drept procesual civil 2. Drept penal. Drept procesual penal
250,00 RON 212,50 RON
-15%
In curand
Drept civil. Obligatiile autor Calina Jugastru