Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Partea generala - in reglementarea noului Cod civil

ISBN/ISSN: 978-606-673-049-5
49,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pentru orice jurist – dar si pentru simplul particular – dreptul civil, prin impactul sau cotidian, are o importanta deosebita. Dreptul civil reprezinta nu numai ramura de drept cea mai densa si elaborata, dar si domeniul care a creat, in principal, vocabularul si conceptele juridice; el este totodata acela care poate sa formeze in noi ceea ce se numeste spirit juridic.

Este sigur ca fara un studiu temeinic al dreptului civil nu se pot intelege celelalte ramuri ale dreptului privat. Dar acest studiu necesita in prealabil o vedere de ansamblu asupra principiilor si institutiilor dreptului civil. Acest preambul ne este oferit in mod traditional de „Partea generala” sau, cum se mai numeste, „Teoria generala” ori „Introducere in dreptul civil”

Inceputul studiului acestei discipline comporta inevitabil – datorita gradului mare de abstractizare – unele dificultati pentru lectorul neinitiat; orice inceput este greu. De aceea la baza elaborarii acestui curs a stat, in primul rand, o conceptie didactica; in acest sens cursul reda numeroase exemple si spete pentru a facilita intelegerea notiunilor si institutiilor tratate.

Manualul vrea sa atinga in acelasi timp doua teluri: unul de initiere a viitorilor nostri colegi, initiere absolut indispensabila pentru a accede la treptele urmatoare ale dreptului civil; celalalt, de orientare in materie a celor ce nu imbratiseaza profesiuni juridice. In mod firesc, analizele sunt intemeiate pe noul Cod civil si pe noul Cod de procedura civila.

Detalii tehnice
Data aparitiei12 apr. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini388
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Ovidiu Ungureanu