Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Dragos Lucian Ivan

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti in anul 2016. Este doctor in sociologie si comunicare al Universitatii S.N.S.P.A. Bucuresti si Universitatea Autonoma din Barcelona din 2013. Este traducator/interpret autorizat de Ministerul Justitiei.

Activitate profesionala: avocat in cadrul Baroului Bucuresti ce activeaza in ariile de drept penal, dreptul Uniunii Europene si drept business. Profilul profesional juridic a devenit inter-disciplinar prin activitatea profesionala din ipostaza de formator, cercetator stiintific si cadru didactic universitar cu peste 9 ani de experienta in cadrul unor universitati din Romania si din strainatate. Activitatea profesionala este completata prin activitatea juridica manifestata prin implicarea civica. Astfel, acesta este membru-coordonator al Departamentului pentru stiinte penale din cadrul Centrului pentru Etica, Drept si Educatie. De asemenea, realizeaza proiecte privind educatia juridica, protectia persoanelor vulnerabile si monitorizarea aplicarii legislatiei in cadrul VedemJust.

Publicatii (selectie): Violenta impotriva animalelor, Hamangiu, 2020; Analiza pornind de la criteriul necesitatii si cel al eficientei asupra augmentarii limitelor de pedeapsa. Studiu de caz: propunere de modificare a art. 387 C. pen., in Curierul Judiciar nr. 7/2019; Comentarii si analiza comparativa intre modul in care este reglementat votul prin corespondenta in Legea nr. 288/2015 si legislatii electorale din cadrul UE, in Law Review nr. 2/2019; Infractiunea continuata in Noul Cod Penal, Volumul Dreptul romanesc, traditie si vocatie europeana, Ed. Hamangiu, 2018; Dictionar roman-englez. Drept penal si procedura penala (coautor), Ed. C.H. Beck, 2017; Infractiunea complexa in Noul Cod Penal, Volumul Perspectivele Uniunii Europene. Romania la bilant dupa un deceniu de la aderare, Ed. Hamangiu, 2017; autor si co-autor a peste 25 articole stiintifice publicate in reviste stiintifice internationale cotate ISI sau BDI si a mai multor publicatii in domeniul juridic si in presa.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
-40%
Violenta impotriva animalelor_Teodor Manea, Lucian Ivan

Violenta impotriva animalelor

Dispozitiile art. 25 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor comentate si adnotate Practica judiciara recenta
39,00 RON 23,40 RON