Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Dragos-Alin Calin

Este judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, si formator la Institutul National al Magistraturii. Este director al revistei Forumul Judecatorilor, cercetator asociat la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Centrul de Studii de Drept European, si membru in colegiul stiintific al revistei online JurisClasor CEDO, precum si in colegiul de redactie al revistei online iaduer.ro – Afaceri juridice europene. Este presedinte al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si vicepresedinte al Conférence Internationale de Médiation pour la Justice (CIMJ).

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1998 si Institutul National al Magistraturii in anul 2003.

Este autor sau coautor al 35 de volume juridice si al peste 100 de articole de specialitate, publicate in Romania, Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Argentina, Armenia. Printre ultimele lucrari publicate: Limitele libertatii de exprimare. Politicieni, jurnalisti, magistrati. Comentarii si jurisprudenta, 2014; Hotararile CEDO in cauzele impotriva Romaniei. Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile – in perioada 1994-2013 (vol. I-IX) (coordonator), 2010-2014; Quelle justice pour la France? 31 personnalités répondent aux préoccupations des Français, Ed. L'Harmattan, Paris, 2012; Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene si experiente ale sistemului roman de drept (in colaborare), 2012; Noul Cod civil – comentarii, doctrina, jurisprudenta. Vol. II. Mosteniri si liberalitati. Obligatii (in colaborare), 2012; Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii. Note si comentarii, ed. a 2-a (in colaborare), 2012; Jurisprudenta recenta in materia organizarii judecatoresti si a statutului magistratilor (in colaborare), 2012; Medierea in Romania. Legislatie si jurisprudenta (coordonator, in colaborare), 2012; Refuzul instantelor nationale de a trimite intrebari preliminare. Jurisprudenta romaneasca (in colaborare), 2013; Dictionar de drepturile omului (in colaborare), 2013; Cooperarea judiciara in materie civila si comerciala in Uniunea Europeana (in colaborare), 2014.

Actualizat - Septembrie 2014

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina