Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Alexandru Bulearca

Studii: Doctor in drept, cu distinctia magna cum laudae, Departamentul de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu teza Regimul juridic al instrumentelor de plata in dreptul comertului international (2017); Institutului de Studii Doctorale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, titular al programului de cercetare stiintifica cu titlul „Regimul juridic al instrumentelor de plata in dreptul comertului international” (2010-2013); cursuri postuniversitare, specializarea „Probleme de drept privat”, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (1995-1996); licentiat in stiinte juridice,  Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti (1990-1993).

Activitate profesionala: Lector universitar doctor la Facultatea de Administratie Publica, Universitatea „Athenaeum” din Bucuresti (din 2017); anterior a ocupat functia de asistent universitar (2011-2017); avocat in cadrul Baroului Bucuresti (din 2005).

Publicatii: Regimul juridic al instrumentelor de plata in dreptul comertului international, Ed. Hamangiu, 2019; Scurte consideratii cu privire la tichetele de masa, de vacanta, de cadou si de cresa, in perioada crizei actuale, revista on-line Criza contemporana – riscuri si provocari, Bucuresti, 2016; Scurte consideratii cu privire la noua reglementare europeana in materia serviciilor de plata, revista on-line Perspectives of Business Law Journal, Bucuresti, 2014; Scurte consideratii cu privire la warant, ca titlu reprezentativ al marfurilor aflate in depozit, analizat din perspectiva functiei sale de instrument de plata, in lumina reglementarilor speciale si a prevederilor noului cod civil, revista on-line Perspectives of Business Law Journal, Bucuresti, 2013; Scurte consideratii cu privire la regimul juridic al instrumentelor de plata in dreptul comertului international, volumul Studii si cercetari juridice europene. Conferinta Internationala a Doctoranzilor in Drept, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2013; Stingerea obligatiilor pecuniare prin titluri de credit, in perioada actualei crize economice, revista on-line Criza contemporana – riscuri si provocari, Bucuresti, 2013; Moneda electronica, mijloc de plata in schimburile economice interne si internationale, la nivel UE si SEE, volumul „Studies of Business Law – Recent Developments and Perspectives”, editat de Peter Lang Academic Research, Frankfurt am Main, 2013; Cecul, Instrument de plata in raporturile comerciale interne si internationale. Scurte consideratii in lumina modificarilor aduse Legii nr. 59/1934 de O.U.G. nr. 38/2008, revista on-line Criza contemporana – riscuri si provocari, Bucuresti, 2013; Modificarile aduse de Camera Internationala de Comert standardului de codificare a conditiilor si termenilor comerciali in materie de vanzare la revizuirea din 2010, volumul Stiinta si codificare in Romania, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2012; Regimul juridic matrimonial in conceptia noului cod civil, Suplimentul online al Revistei Internal Auditing & Risk Management nr. 1 (25) din 2012; Serviciile de plata pe piata interna a UE si a SEE, in perioada actualei crize economice, vol. I, partea a 2 a, Revista Tribuna Juridica, Bucuresti, 2011.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina