Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Orsolya Lészai

Este jurist, absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, promotia 2012. Intre 2010-2011 a studiat ca bursier Erasmus la Universitatea din Pécs. In 2012 a participat la un internship in Parlamentul Uniunii Europene. A promovat masteratul de Drept privat al Uniunii Europene (UBB) si a absolvit Scoala Doctorala, specializare in Drept international public la Facultatea de Drept a Universitatii Eötvös Loránd din Budapesta. In cadrul doctoratului a câstigat bursa de cercetare Julius Rezler si a studiat la Universitatea Indiana din SUA.

Din 2009 este membru al Colegiului de Drept si Economie „Mikó Imre” si din 2012 al Colegiului Consilierilor Juridici.
Incepând din 2013 a fost invitata in cadrul didactic la Universitatea Sapientia si ulterior la alma mater-ul, Universitatea „Babes-Bolyai”, si preda disciplinele: „Drept international public”, „Drept constitutional”, „Dreptul minoritatilor” si „Principiile dreptului international public” (Principles of International Public Law).

Din anul 2016 este director la Fundatia Eurotrans si consilier juridic in cadrul mai multor institutii.

Publicatii si proiecte de cercetare: Közvetítés a Közel-Keleten a nemzetközi jog szemszögéből (Medierea in Orientul Mijlociu din punctul de vedere al dreptului international), in Revista Juridica Themis, 2017, p. 52-78; A jogvitában éritett felek közötti közvetlen tárgyalás kérdése a nemzetközi jogban (Negocierea intre parti in dreptul international public), Volum de Conferinta Tavaszi Szél, 2016; Az út az ENSZ Nemzetközi Fegyverkereskedelmi Szerződéséhez (Drumul catre Tratatul Organizatiei Natiunilor Unite privind comertul cu arme), in Revista Juridica Nyugat, 2015; A skót trónok harca (Game of Thrones in Scotia - Referendumul din Scotia), in Revista Juridica Nyugat, 2014; 2016, Proiect de traducere: „Traducerea Noului cod civil al României in limba maghiara”, coordonator Dr. Veress Emőd, in cadrul Universitatii Sapientia; 2014-2016, Proiect de cercetare: 25 de ani de parlamentarism in România, coordonator Dr. Varga Attila, in cadrul Universitatii Sapientia.

actualizat aprilie 2019

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina