Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Ocrotirea penala a vietii private a persoanei

ISBN/ISSN: 978-606-39-0737-1
40,00 lei
36,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea Ocrotirea penala a vietii pivate a persoanei reprezinta un studiu complex cu caracter monografic, in cuprinsul caruia este prezentat si analizat din punct de vedere istoric, comparativ, teoretic si practic conceptul de ocrotire din perspectiva penala a vietii private a persoanei.
Ocrotirea penala a vietii private a persoanei reprezinta o contributie valoroasa a autoarei, ca urmare a cercetarii intreprinse, atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere aplicativ, reiesind numeroase elemente de originalitate, fiind utila deopotriva studentilor, teoreticienilor, specialistilor din institutiile statului ce sunt implicate in lupta impotriva criminalitatii, dar si tuturor celor interesati in cunoasterea acestor infractiuni.
 
Actualitatea subiectului abordat de doamna Denisa-Florina Puscau este de necontestat in conditiile in care se vorbeste tot mai mult despre viata privata a persoanei si necesitatea de a o proteja pe toate planurile.
Un punct forte al acestei lucrari este structura logica si echilibrata. In acest sens, primul capitol contine o prezentare critica a dreptului la viata privata ca parte componenta a drepturilor personalitatii. Capitolele doi si trei analizeaza ocrotirea penala a vietii private a persoanei din perspectiva legislatiei penale in vigoare in Romania, respectiv din perspectiva dreptului comparat. In cadrul celui de-al patrulea capitol sunt  examinate regulile procesuale care se aplica infractiunilor contra vietii private. Lucrarea se incheie cu o serie de propuneri de lege ferenda menite sa imbunatateasca actualul cadru legislativ acolo unde au fost sesizate carente.
Un alt punct forte al lucrarii este reprezentat de multitudinea de exemple din practica judiciara care contribuie la o intelegere corecta si completa a conceptului de viata privata si a mijloacelor penale de ocrotire a vietii private.

Bogdan Bucatariu

Detalii tehnice
Data Aparitiei 07 ian. 2021
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 228
Format 145x205 mm
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie
NOU
Teste-grila - pentru examenele de admitere in avocatura si magistratura. Editia a 3-a - Tebies

Teste-grila - pentru examenele de admitere in avocatura si magistratura. Editia a 3-a

Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal
79,00 lei 71,10 lei
NOU
Drept penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia a 3-a - Stanila

Drept penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia a 3-a

Infractiuni contra persoanei. Infractiuni contra patrimoniului
60,00 lei 54,00 lei