Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Nicolae-Emilian Neagu

Este, in prezent, profesor universitar la Univer¬sitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie (UMFST) din Targu Mures. Este licentiat al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti (absolvita in anul 1979, ca sef de promotie). Detine titlul stiintific de Doctor in Stiinte ale educatiei, obtinut la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca.

Are o vechime in invatamant de aproape 40 de ani, din care: primii 20 de ani, in calitate de profesor; 10 ani, in calitate de inspector scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Mures (inspector de specialitate, inspector general-adjunct si inspector general); in ultimii 10 ani are calitatea de cadru didactic universitar. Devine profesor universitar in anul 2014.
In cadrul UMFST indeplineste mai multe atributii: este director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic; este coordonatorul a patru programe de studii: Balneofiziokinetoterapie si recuperare, respectiv, Educatie fizica si sportiva (nivel licenta); Terapie fizica si reabilitare functionala si Educatie fizica si consiliere sportiva (nivel masterat). Este seful disciplinei Stiintele Motricitatii din cadrul Facultatii de Medicina.

Are in portofoliul personal profesional numeroase studii, articole, sustineri de conferinte; are calitatea de membru in comitete stiintifice ale unor conferinte si congrese nationale si internationale, respectiv, cea de membru in colectivul redactional al unei reviste de specialitate BDI.

Este presedintele Comisiei Nationale de Specialitate – Educatie fizica si Sport / Kinetoterapie, din cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Este autorul a sase carti de specialitate, coautorul a trei manuale de Educatie fizica si sport (nivel gimnazial), respectiv, Pregatire sportiva practica (pentru licee cu program sportiv), toate cele noua lucrari fiind cu ISBN la edituri recunoscute CNCS. Este coordonatorul, autorul si coautorul a numeroase note de curs, caiete de lucrari practice si instrumente de autor. Are in curs de publicare trei carti de specialitate cu ISBN.

In anul 2004 a obtinut Ordinul „Meritul pentru Invatamant” in grad de „Cavaler”, conferit de Presedintele Romaniei.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina