Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Exceptia de nelegalitate a actului admnistrativ

ISBN/ISSN: 978-606-673-981-8
30,00 lei
27,00 lei
Disponibilitate: Disponibil la comanda
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

In elaborarea prezentei lucrari am avut in vedere mai intai doctrina de specialitate, atat din tara noastra, cat si din alte state, cu precadere din Uniunea Europeana.

Contenciosul administrativ reprezinta, in mod neindoielnic, o institutie fundamentala a statului de drept, o garantie a fiintarii acestuia, unul din izvoarele constitutionale pe care se fundamenteaza, respectiv articolul 52, consacra dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica, care, alaturi de dreptul de petitionare, prevazut de articolul 51, formeaza categoria drepturilor garantii.

Exceptia de nelegalitate constituie forma de control indirect exercitat asupra administratiei publice, care prezinta anumite particularitati fata de forma controlului direct, prezenta lucrare propunandu-si analiza acestei institutii.

Suntem convinsi ca ea nu-si poate propune sa epuizeze toate aspectele pe care o institutie juridica le poate genera. Ceea ce ne-am propus insa a fost sa traseze anumite repere ale unor abordari viitoare, sa clarifice, intr-o maniera proprie, anumite controverse, sa concilieze anumite opinii si sa creeze astfel fagasul unor cercetari si practici viitoare.

Detalii tehnice
Data Aparitiei feb. 2017
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 216
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si