Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dan Manolescu

In prezent este presedintele Camerei Consultantilor Fiscali si Tax Partner in cadrul Soter & Partners; din ianuarie 2013 si pana in august 2015 a indeplinit functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, responsabil de coordonarea elaborarii legislatiei, politicilor si reglementarilor fiscale si contabile. A coordonat procesul de rescriere a Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala, acte normative care au intrat in vigoare incepand cu anul 2016.

Domnul Manolescu a ocupat diferite pozitii in structurile de conducere ale unor institutii financiare cum ar fi: membru al CA al CEC Bank SA in perioada 2015-2016, membru al CA al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii in perioada 2013-2015, iar in aprilie 2016 a fost ales membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA.

Are o expertiza indelungata si cunostinte vaste in domeniul contabil si fiscal, atat in ceea ce priveste legislatia nationala cat si cea internationala, fiind implicat in proiecte complexe cum ar fi: privatizari, restructurari, eficientizarea planificarii fiscale a activitatii operatorilor economici.

A absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in anul 1998, precum si Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova, in anul 2012; este Doctor in economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din Bucuresti. A obtinut calitatea de Consultant Fiscal in anul 2007, ulterior detinand si functia de Vicepresedinte al Camerei Consultantilor Fiscali. Din anul 2008 detine si calitatea de Auditor Financiar.

In anul 2016 a primit titlul de Eisenhower Fellow, acordat de Fundatia Eisenhower Fellowships, organizatie non-profit si non-partizana infiintata in anul 1953, care are ca obiective dezvoltarea colaborarii internationale si leadership-ului prin dialog, schimbul de informatii si de idei intre liderii din intreaga lume.

La editia din 2016 a Conferintei Nationale de Drept Fiscal, dl. Dan Manolescu este speaker invitat.