Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Cristina Teodora Pop

Este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti (2000), a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (2001), a studiilor de master „Tranzactii internationale” din cadrul acestei din urma facultati (2003) si a Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, specializarea „Drept penal” (2016).

Este magistrat-asistent in cadrul Curtii Constitutionale a Romaniei (din anul 2011) si cadru didactic asociat la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti (din anul 2016).

Este coautor al lucrarii Codul de procedura penala in jurisprudenta Curtii Constitutionale. Comentarii pe articole, coordonator Daniel Marius Morar, Editura Hamangiu, 2021, si al cartii Cooperarea judiciara internationala in materie penala. Aspecte teoretice si practice, coordonator prof. univ. dr. Anastasiu Crisu, Editura Universitatii din Bucuresti, 2011. A publicat mai multe articole stiintifice, dintre care: The Effects of the Recent Modifications of the Romanian Criminal Legislation on the Criminal Liability of Physicians, in Curentul Juridic nr. 2/2020; Decizia Curtii Constitutionale nr. 147 din 13 martie 2019 cu privire la Legea pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si efectele acesteia (coautor), in Caiete de Drept Penal nr. 3/2019; The Patient's Health Electronic File vs. The Right to Private Life, in Curentul Juridic nr. 1/2019; Particularities of Criminal Liability of Physicians for Corruption and Profession-Related Crimes, in Curentul Juridic nr. 4/2017; Jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei relevanta in domeniul dreptului medical, in Revista de Drept Constitutional nr. 2/2017.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina