Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Andrea Bogdán

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in anul 2001, dupa care si-a continuat studiile juridice la Universitatea Central Europeana (Central European University), promovand programul de LL.M. in Drepturile Omului in anul 2003.
Este consilier juridic la Institutul pentru Studierea Problemelor Minoritatilor Nationale (ISPMN) si la Episcopia Bisericii Evanghelice-Lutherane din Romania, ambele cu sediul in Cluj-Napoca.

Drepturile minoritatilor nationale reprezinta principala sa arie de interes inca din timpul studiilor universitare, participand in decursul anilor la numeroase proiecte de cercetare si conferinte in domeniu. A coordonat proiectul Formulare bilingve initiat de ISPMN, in cadrul caruia au fost puse la dispozitia celor interesati formulare bilingve (in limba romana si maghiara) folosite in comunicarea oficiala cu unitatile administratiei publice locale, respectiv cu serviciile publice deconcentrate din subordinea ministerelor.

Este co-autoare a bazei de date legislative MinLex dezvoltata de ISPMN care cuprinde actele normative referitoare la minoritatile nationale din Romania adoptate dupa 1990, precum si co-autoare a Ghidului drepturilor lingvisctice (Nyelvi jogok útmutató) publicat de acelasi institut. Totodata este si autoarea mai multor lucrari stiintifice in domeniu.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina