Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Albumul decanilor 1859-2008: lansare de carte

luni, 18 noiembrie 2019

Facultatea de Drept a Univesității din București și Editura Hamangiu vă invită să participați la evenimentul de lansare a volumului „Albumul decanilor 1859-2008”, coordonatori Prof. univ. dr. Flavius A. BAIAS, Lect. univ. dr. Paul POP, Drd. Stefan BOGREA, Dr. Vlad-Cristian SOARE.

Lansarea are loc în cadrul evenimentelor dedicate aniversării a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București. Detalii aici (<<click)

Când? Joi, 21 noiembrie 2019, orele 10:00 – 10:30
Unde? Aula Magna a Facultății de Drept – Universitatea din București

Despre volum 

La fel ca si Galeria Decanilor Facultatii de Drept, aflata pe peretii holurilor centrale ale Palatului Facultatii de Drept – opera a marelui arhitect Petre Antonescu –, ideea unui Album al decanilor s-a nascut vazand ca institutii de invatamant superior juridic similare, din Europa, dar si de pe alte continente, ii onoreaza in acest fel pe inaintasii care le-au construit traditia si prestigiul stiintific. Apreciem ca si noi avem datoria morala de a face acelasi lucru.

Fara a fi una stiintifica, lucrarea noastra se doreste a ilustra viata, activitatea didactica si stiintifica, intr-un cuvant personalitatea celor care, pe parcursul existentei acestei institutii, i-au marcat evolutia, i-au construit traditia si prestigiul. Am socotit ca, la aniversarea a 160 de ani de la infiintare, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti merita efortul de a-i fi creionat un „portret” al evolutiei sale institutionale, prin intermediul celor care au condus-o in toata aceasta perioada.

Dincolo de numele controversate ori contestabile ale unora dintre decanii perioadei comuniste, scoala noastra a pastrat – prin profesorii si absolventii sai – prestigiul si renumele de cea mai importanta institutie de invatamant juridic superior din Romania. Noua si urmasilor nostri ne revine indatorirea, deloc usoara, de a le imbogati si de a le transmite mai departe!


Vezi și Lansarea volumului In Honorem Ioan Muraru. Despre Constituţie în mileniul III (<<click).

Lasati comentariul dvs