Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Madalina-Elena Mihailescu

Studii: este absolventa a Facultatii de Drept si a celei de Stiinte Administrative, Politice si ale Comunicarii (specializarea Jurnalism) din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este doctor in drept din anul 2011 (Universitatea din Bucuresti).

Publicatii: In materie de cercetare in sfera dreptului, a publicat diverse lucrari de specialitate, precum monografia Sanctiunile contraventionale. Aspecte de drept material in dreptul romanesc si comparat (2011) si peste 40 de articole aparute in reviste indexate in baze de date internationale (de exemplu, Curierul Judiciar, Analele Universitatii din Bucuresti, Revista de drept public, Journal of Law and Administrative Sciences, Journal of Legal Studies, Public Administration and Regional Studies, Buletin de Informare Legislativa) sau in volumele unor conferinte nationale ori internationale aparute la edituri recunoscute in plan national sau international (Editura Monitorul Oficial, Editura Universitara, Editura Pro Universitaria, Editura Universul Juridic, Editura C.H. Beck, Editura Lumen sau Editura Medimond Monduzzi, Italia).

Activitate profesionala: este lector universitar la Facultatea de Stiinte Juridice, Sociale si Politice a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati (2011-prezent) si avocat definitiv specializat in materie de contencios administrativ, drept civil si contraventional (2007-prezent), avand o experienta de 12 ani atat in sfera practicii, cat si a activitatii de predare, aceasta din urma incepand inca din anul 2004. Din 2012, este titular al cursurilor de Drept administrativ si Stiinta administratiei la Facultatea de Stiinte Juridice, Sociale si Politice a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati.

A participat la mai multe conferinte si sesiuni stiintifice organizate, de exemplu, de Centrul de Drept Constitutional si Institutii Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti, Editura Lumen din Iasi, Universitatea „Andrei Saguna” din Constanta, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, Scoala doctorala a Universitatii din Bucuresti (in perioada 2008-2011) sau Institutul de Stiinte Administrative „Paul Negulescu” din Sibiu, sustinand prelegeri pe diverse teme de interes din zona dreptului administrativ sau contraventional.

actualizat aprilie 2016

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina

Deontologia si statutul functionarului public

Teste grila si intrebari pentru examene de an si licenta
27,90 lei 25,11 lei

Sanctiunile contraventionale

Aspecte de drept material in dreptul romanesc si comparat
37,57 lei 33,81 lei