Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legea nr. 77/2016 privind darea in plata

Comentarii pe articole
ISBN/ISSN: 978-606-673-918-4
70,00 lei
63,00 lei
Disponibilitate: In stoc

In contextul scopului sau declarat – si anume acela de a echilibra riscurile izvorand din contractul de credit –, Legea nr. 77/2016 privind darea in plata, evocand dezideratul suprimarii unei „crize a contractului”, isi reclama, cu stringenta, o matrice aplicativa imediata si viabila.

Dincolo de relativa incertitudine, alimentata prin atacurile desfasurate pe calea exceptiilor de neconstitutionalitate, noua lege impune insa interpretului, si indeosebi practicianului, identificarea unei paradigme ce nu-si poate permite luxul unei abordari pur teoretice, sustrase necesitatii de a se da efect, concret si real, dispozitiilor legale in vigoare.

Valorificand, conjugat, perspectiva trinomica a profesiunilor acestora – judecator, executor judecatoresc, avocat – autorii, detasandu-se de influenta opiniilor (exagerbat si pagubitor) tributare intereselor (legitime) ale creditorilor si ale debitorilor consumatori, reusesc sa ofere un registru concret de interpretare si aplicare a Legii nr. 77/2016.

Prin comentariile aplicate la dispozitiile noii legi, prin corelarea textelor acesteia, dar si prin identificarea unor conexiuni ameliorative cu prevederile codurilor civil si de procedura civila – creand o complementaritate necesara indeosebi cu regulile specifice procedurii de executare silita – lucrarea „Legea nr. 77/2016 privind darea in plata. Comentarii pe articole” vine in sprijinul atat al activitatii practicienilor – judecatori, avocati, executori judecatoresti, notari, consilieri juridici –, cat si al demersului oricarei persoane care doreste sa se prevaleze, intr-un sens sau altul, de prevederile legii privind darea in plata.

COORDONATOR
Vasile BOZESAN – drd., Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti; judecator la Tribunalul Teleorman; redactor-sef al Revistei Romane de Executare Silita

AUTORI
Vasile BOZESAN – drd., Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti; judecator la Tribunalul Teleorman; redactor-sef al Revistei Romane de Executare Silita
Bogdan DUMITRACHE – executor judecatoresc; formator la Institutul National al Magistraturii; membru in Comisia de elaborare a Legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila
Nicolae-Horia TIT – lector universitar dr., Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; avocat, Baroul Iasi.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 24 iul. 2017
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 500
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Legea darii in plata

Practica judiciara adnotata
48,00 lei 43,20 lei

Clauzele abuzive in contractele de credit

Practica judiciara
59,00 lei 53,10 lei

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 lei
De acelasi Autor
NOU
Conditiile esentiale ale executarii silite - Vasile Bozesan

Conditiile esentiale ale executarii silite

Conformitatea, efectivitatea, integralitatea si promptitudinea
38,00 lei 34,20 lei

Executarea silita

Hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate impotriva Romaniei
57,80 lei 52,02 lei
Din aceeasi Categorie

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 lei

Noul Cod Civil. Studii si comentarii - Volumul IV

Sinteza propunerilor de modificare si completare a noului Cod civil. Cartea a VI-a, Prescriptia extinctiva. Cartea a VII-a. Dispozitii de drept international privat (art. 2500-2664)
109,00 lei 98,10 lei