Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legea medierii. Comentarii si explicatii

editia a 3-a
ISBN/ISSN: 978-606-18-0394-1
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Activitatea de mediere ca mijloc de solutionare a conflictelor ocupa un loc din ce in ce mai important in viata de zi cu zi a societatii actuale, un argument in acest sens fiind si recunoasterea medierii ca instrument in rezolvarea cerintelor generate de tendintele de globalizare si democratizare. Aceasta importanta a impus si necesitatea reglementarii cadrului sau de desfasurare in majoritatea statelor lumii.

Aparitia in Romania a unui cadru legal privind activitatea de mediere este rezultatul unui sir de eforturi legislative, inceput inca din deceniul trecut, constituind un raspuns la preocuparile existente in acest sens la nivel european si la dorinta de reforma a sistemului judiciar din Romania.

Editia a treia a comentariilor si explicatiilor la Legea medierii nr. 192/2006 cuprinde o actualizare a textului editiilor anterioare, in pas cu ultimele interventii legislative – nu putine la numar in ultimii ani.
De asemenea, s-a tinut cont de intrarea in vigoare a Codului civil si Codului penal, precum si a celor de procedura, facandu-se adaptarile corespunzatoare.

In mod egal, recenta decizie a Curtii Constitutionale asupra controversatei proceduri a informarii asupra avantajelor medierii a facut la randul ei obiectul comentariilor. In urma admiterii exceptiei, participarea la sedinta de informare este optionala, voluntara in toate cazurile. Lipsa dovezii participarii la sedinta de informare nu mai este sanctionata cu respingerea cererii ca fiind inadmisibila, insa refuzul partii de a se prezenta la sedinta de informare, in cazul in care a acceptat participarea, se sanctioneaza cu amenda judiciara.

Din cuprins:
•    dispozitii privind profesia de mediator
•    organizarea si exercitarea activitatii mediatorilor
•    drepturile, obligatiile si raspunderea mediatorului
•    procedura de mediere
•    contractul de mediere
•    medierea conflictelor de familie
•    medierea in cauzele penale

Puncte forte:
•    coroborarea cu dispozitiile noilor Coduri
•    mentiuni privind eurocompatibilitatea dispozitiilor privind medierea
•    index alfabetic complex


Grup tinta:
mediatori, magistrati, publicul larg

Detalii tehnice
Data aparitiei10 oct. 2014
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini264
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a