Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Influenta Tratatului de la Marrakesh asupra relatiilor comerciale internationale

ISBN/ISSN: 978-606-27-2526-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 100,00 RON
85,00 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

Nota redactiei: Influenta Tratatului de la Marrakesh asupra relatiilor comerciale internationale reproduce textul (nemodificat al) tezei de doctorat care a fost elaborata de domnul Nicolae-Horia Tit sub coordonarea domnului Profesor Ioan Macovei si sustinuta in anul 2012 la Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Publicarea in anul 2024 a acestei carti se face in indeplinirea criteriului C1 „Performanta de fond” prevazut in Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 6129/2016 – teza de doctorat publicata la o editura din tara cu prestigiu recunoscut in domeniul stiintelor juridice.

Prin aceasta monografie sunt analizate elementele fundamentale ale institutiilor de drept care decurg din Acordul de la Marrakesh si anexele acestuia, cu precadere cele care influenteaza relatiile comerciale internationale. Sunt avute in vedere o dimensiune sistemica, multilaterala, respectiv analiza regulilor care decurg din principalele acorduri multilaterale anexa la Acordul de la Marrakesh si care au caracter obligatoriu pentru toate statele membre, si o dimensiune itemica, nationala, respectiv gradul de libertate sau constrangere pe care fiecare stat membru si-l asuma prin angajamentele sale specifice in cadrul organizatiei.

Lucrarea este structurata in sapte capitole, pe parcursul carora sunt analizate reglementari aplicabile comertului international cu accent pe cele elaborate a in cadrul Organizatiei Mondiale ale Comertului (OMC), fiind explorate: principiile generale, regulile privind accesul la piata de bunuri si servicii, exceptiile de la principiile si regulile generale aplicabile comertului international in cadrul sistemului multilateral al OMC, precum si aspecte legate de protejarea pietei interne si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala legate de comert. Cercetarea acestor institutii si norme se bazeaza pe practica elaborata la nivel international de Organismul de solutionare a diferendelor din cadrul OMC, ale carui solutii ofera numeroase interpretari valoroase.

Avand in vedere aspectele sintetizate, recomandam aceasta analiza detaliata tuturor celor interesati de imbunatatirea cunostintelor privind reglementarile aplicabile comertului international.

Nicolae-Horia Tit este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, decan al acestei facultati si avocat in Baroul Iasi.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 mai 2024
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini520
Format145x205 mm
Tip copertaCarte brosata