Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Persoanele. Probele. Prescriptia

ISBN/ISSN: 978-606-673-999-3
37,00 lei
33,30 lei
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea de fata, Drept civil. Persoanele. Probele. Prescriptia, a fost conceputa ca o continuare a lucrarii Drept civil. Partea generala, in asa fel incat sa se completeze prezentarea institutiilor fundamentale ale dreptului civil. Conceputa ca un curs universitar, lucrarea se adreseaza in principal studentilor, urmarind explicarea notiunilor si a mecanismelor care guverneaza materia persoanei fizice si a persoanei juridice, a probei raportului juridic civil, precum si a prescriptiei extinctive.

Din materia persoanei fizice si a persoanei juridice au fost tratate, in principal, aspectele care se refera la capacitatea civila si identificarea acestora, tinand cont ca alte aspecte ce tin de aceste subiecte formeaza obiectul de studiu al Dreptului familiei si al Dreptului comercial. Din materia probelor, accentul este pus pe chestiunea admisibilitatii mijloacelor de dovada a raportului juridic civil, intrucat problema administrarii si a aprecierii probelor este tratata in lucrarile de drept procesual civil. Problema determinarii mijloacelor de proba ramane insa strans legata de dreptul material, chiar daca reglementarea a fost preluata in prevederile Codului de procedura civila. O alta tema de interes in cadrul lucrarii este aceea a prescriptiei extinctive, avand in vedere implicatiile practice ale acesteia in solutionarea cauzelor civile. In mod particular, s-au analizat diferentele de reglementare ale acestei materii intre vechiul si noul Cod civil, in conditiile in care normele de drept tranzitoriu trimit la aplicarea regulilor sub imperiul carora au inceput sa curga termenele de prescriptie neimplinite la data intrarii in vigoare a reglementarii actuale.

Prezentarea tuturor acestor teme este insotita de numeroasele trimiteri la situatiile de referinta din practica judiciara, identificandu-se solutiile cele mai bine argumentate pentru solutionarea problemelor controversate. In consecinta, lucrarea va fi deopotriva utila si practicienilor din domeniul dreptului, care vor gasi raspunsuri la spetele cu care se confrunta.

Lect. univ. dr. Luiza-Cristina Gavrilescu

Detalii tehnice
Data Aparitiei 06 mar. 2017
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 272
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept constitutional si institutii politice

Vol. 1. Teoria generala a statului si a constitutiei. Constitutia romana in context european
66,47 lei 59,82 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Ghidul candidatului - Stanisor

Ghidul candidatului

Examenul de primire in profesia de avocat. Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii. Licenta
79,00 lei 71,10 lei
Din aceeasi Categorie
-15%
In curand
Drept civil Obligatii_Romosan
-15%
In curand
Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 1 Drept civil - Radulescu

Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 1 Drept civil

cu explicatii ale variantelor de raspuns
45,00 lei 38,25 lei