Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Conditii de sesizare a instantei. Legitimare procesuala activa si pasiva

legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ
Autor: Kamelia Sirbu
ISBN/ISSN: 978-606-673-972-6
35,00 lei
31,50 lei
Disponibilitate: In curs de aparitie
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Lucrarea „Conditii de sesizare a instantei de contencios administrativ. Legitimare procesual activa si pasiva in materia contenciosului administrativ” contine un ansamblu de spete, considerate reprezentative, pronuntate de instantele judecatoresti din tara, precum si de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in materia contenciosului administrativ. Aceasta reflecta jurisprudenta instantelor de contencios administrativ creata in ceea ce priveste conditiile instituite de legiuitor, pentru a deduce cu succes actiunea de chemare in judecata instantei de contencios administrativ, precum si aspecte legate de legitimarea procesual activa si pasiva in aceasta materie speciala.

Culegerea de fata face parte dintr-un proiect mai amplu ce va cuprinde solutii ale instantelor de contencios administrativ cu aplicare la toate dispozitiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.

Ea reprezinta un instrument util cunoasterii interpretarii si aplicarii dispozitiilor Legii nr. 554/2004, lege ce a suferit o serie de modificari si completari incercand sa se adapteze nevoilor de rezolvare justa si echilibrata a litigiilor nascute ca urmare a vatamarilor produse de autoritatea publica, intr-o societate aflata intr-o continua evolutie.

Modalitatea in care lucrarea sintetizeaza solutiile selectate, prin concentrarea obiectului spetei la fiecare articol din lege, ofera o imagine coerenta si clara asupra literei, dar si spiritului legiuitorului de contencios administrativ.

Ea se adreseaza tuturor practicienilor (judecatori, avocati, procurori, consilieri juridici) ce isi desfasoara activitatea in una dintre cele mai frumoase ramuri ale dreptului civil – dreptul administrativ – sau au legatura cu aceasta.

Detalii tehnice
Data Aparitiei ian. 2019
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 250
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
In curand
Tratat de drept civil. Contracte speciale. Vol. IV - Deak, Popescu, Mihai.jpg

Tratat de drept civil. Contracte speciale. Vol. IV

Contractul de asigurare. Contractul de renta viagera. Contractul de intretinere. Contractul de joc si pariu
28,00 lei 25,20 lei
Din aceeasi Categorie
In curand
Dreptul la nume - Retea

Dreptul la nume

Jurisprudenta nationala si europeana
44,90 lei 40,41 lei
In curand
Contracte si obligatii comerciale - Gheorghe Piperea