Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Catalin Mihai Chirita

Este magistrat judecator la Tribunalul Militar Iasi, cu grad profesional de judecator de curte de apel, doctor in drept, formator la Scoala Nationala de Grefieri si la Institutul National al Magistraturii; a fost membru in comisia de elaborare a Legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura penala, membru mai multi ani in comisia de elaborare a subiectelor si de solutionare a contestatiilor impotriva evaluarii pentru Sectia penala din cadrul concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi (1995); a urmat si absolvit cursul postuniversitar „Curs teoretic si practic de drepturile omului” (“Human Rights Law and Practice Programme”) la Universitatea Birmingham (Marea Britanie) si cursul postuniversitar „Cultura organizationala si integrare europeana” la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi. Are diploma de Master in Stiinte penale si Criminologie la Universitatea „Mihail Kogalniceanu” Iasi. In anul 2006 a obtinut titlul stiintific de doctor in drept, in materia Dreptului procesual penal, cu tema Protectia drepturilor fundamentale in activitatea de administrare a probelor in procesul penal, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Facultatea de Drept, sub indrumarea prof. univ. dr. Grigore Theodoru.

A urmat mai multe cursuri de specializare in materia dreptului penal si procesual penal si a participat la conferinte nationale si internationale avand ca tema cooperarea organelor judiciare in prevenirea si combaterea criminalitatii transnationale, protectia drepturilor omului si a datelor personale in cadrul procedurilor penale.

A sustinut numeroase prelegeri si seminarii pe teme de drept procesual penal, IT, protectia datelor clasificate, managementul schimbarii – in cadrul Conferintelor de pregatire profesionala a grefierilor, organizate de Scoala Nationala de Grefieri, in cadrul careia este formator pe aceste domenii din anul 2009. Este formator la Institutul National al Magistraturii din anul 2008, pe domeniile drept procesual penal, functionarea sistemului Ecris si informatii clasificate.

A fost preparator, asistent universitar si lector cu delegatie la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Mihail Kogalniceanu” Iasi in perioada 1999-2006. In anul universitar 2009-2010, a fost asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, in materia dreptului procesual penal.


Este coautor al cartii Noul Cod de procedura penala comentat (sub coordonarea stiintifica a prof. univ. dr. Nicolae Volonciu), 2014.


Actualizat - Octombrie 2014

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
-20%
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura penala comentat